Leesprogramma ‘Akelig braaf & lekker stout’ in de bieb

Akelig braaf en lekker stoutTijdens de vakantie kunnen basisschoolkinderen meedoen met het Leesprogramma ‘Akelig braaf & lekker stout via de filialen van Bibliotheek Utrecht (dus ook Hoograven).
Gevraagd wordt om 5 boeken te lezen over lieverds en slechterikken, vechtjassen en vredesduiven, booswichten en brave hendrikken. Deze boeken staan zo gepresenteerd dat ze makkelijk te vinden zijn in de bibliotheek. Na elk gelezen boek wordt een sticker geplakt in een leespaspoort, verkrijgbaar aan de balie. Een mooie oorkonde is de beloning na 5 gelezen boeken.

Als klap op de vuurpijl krijgt een kind dat 5 boeken gelezen heeft de kans mee te doen aan de goed/fouttest: 12 hoofdpersonen uit bekende kinderboeken hebben zo hun eigenschappen. De kinderen geven elke hoofdpersoon punten, de hoogste punten voor de leukste personen. Dan wordt ook duidelijk of een kind uitvinder of een grote boef is..

De Vakantiepas, die op school is uitgereikt, levert weer leuke voordeeltjes op. Zo is het mogelijk om twee keer gratis een dvd-jeugdfilm te lenen of een picozine (mini-tijdschrift) te maken.

 

Er zijn dus genoeg redenen om naar de bibliotheek te gaan in de vakantie!

 

Openingstijden

Bibliotheek Hoograven
Smaragdplein 100 
(030 – 286 19 15) 

Maandag

14.00 – 18.00

Dinsdag

10.00 – 18.00

Woensdag

14.00 – 18.00

Donderdag

gesloten

Vrijdag

14.00 – 20.00

Zaterdag

10.00 – 15.00

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten