‘Sloop-soap’ rond Goylaan: betonvloeren zagen en palen afknijpen vanaf maandag 5 juli

(Voorbeeld van een) trillingsmeter, op de Hooft Graaflandtstraat wordt misschien een ander soort gebruikt(Ander voorbeeld van een) trillingsmeter, op de Hooft Graaflandtstraat wordt misschien een ander soort gebruiktVeel aandacht op deze site voor sloop en trillingsnormen op de  ’t Goylaan en omgeving. Het lijkt wel een sloop-soap.

Op 2/6 meldde Chris de Vet, gemeentelijk projectleider van de sloop en nieuwbouw (tbv 2e fase Hart van Hoograven) aan de Goylaan-Zuidzijde/Hooft Gaaflandstraat eo, het volgende:

“Hierbij wat aanvullende info over de nieuwe sloopmethode voor jullie site. Gemeente, Mitros en het sloopbedrijf hebben rond de tafel gezeten en besloten dat we de vloer van het voormalig blok aan de Hooft Graaflandstraat los gaan zagen. Door de massa van de vloerplaat te verkleinen kan de fundering in kleine stukken worden afgevoerd. Met deze methode moet het mogelijk zijn binnen de (trillings)norm van categorie 3 te blijven. Het sloopbedrijf laat hiervoor een speciale zaag komen. 

De sloopmethode en werkvolgorde is als volgt: van de betonvloer wordt het losse puin verwijderd en de vloer wordt in de lengte richting doorgezaagd. Vervolgens wordt de losliggende tussenvloer weggehaald. Hierna worden met een betontang de balken van de palen afgeknepen. Het dan losliggende puin wordt met een riekbak weggehaald. Tijdens het afknijpen van de palen zullen de trillingsmeters worden bemand. Tijdspad: Maandag 5 juli, zagen vloerplaten. Dinsdag 6 juli, verder met het verwijderen van de fundering + monitoren van de trillingen. We hebben er goede hoop op dat het op deze manier moet lukken”, aldus Chris de Vet

De gemeente heeft via buurtbijeenkomsten, buurtkrantjes en overleg steeds voorlichting over de (voorzorgsmaatregelen rond) de sloop aan de Hooft Graaflandstraat/Goylaan gegeven. Het valt te hopen dat de sloop-soap aldaar minder langdurig zal zijn dan die in de ABC-straat in de binnenstad (zie hier).

(Filmpje van een trillingsmeter elders; hier)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten