‘Eettafel De Barkel’ (voor ouderen) ter ziele door te weinig vrijwilligers?


Alleen eten -hoe lekker ook- is ook niet alles...

Samen eten is leuker dan alleen (foto NIET uit de Barkel)

Twee keer per maand (donderdagen) kunnen ouderen uit de buurt (Hoograven) elkaar ontmoeten in Dienstencentrum de Barkel (Jan van Arkelstraat 59) en voor € 6,00 (met U-pas € 4,30) van een keurig verzorgde maaltijd (door kok Hans Snel uit Houten) genieten. 
A.s. donderdag 1 juli is voorlopig de laatste Eettafel voor de vakantie. Op 16 september gaat men dan weer verder; althans.. Helaas dreigt een gevaar dat deze populaire voorziening ter ziele gaat wegens een gebrek aan vrijwilligers…
Olga Verwaal was vijf jaar geleden één van de initiatiefneemsters van dit eettafel-project. Olga, vitaal maar niet meer piepjong, zag in de loop van de tijd de een na de andere medevrijwilliger, allemaal ook niet zo jong, afhaken.

“Ik kwam onlangs één van hen op de markt tegen en die moest zelfs huilen, omdat ze niet meer mee kon helpen vanwege rugklachten”, aldus Olga, “Helaas is het moeilijk om (structureel) jonge vrijwilligers te vinden voor de eettafel”.

Hans Snel, een gepensioneerde kok, zorgt zelf voor de inkoop en het bereiden van het, volgens Olga, altijd aantrekkelijk uitziende en smakelijke menu. Olga: “Hans houdt van variatie en vindt het ook leuk om de borden mooi te versieren. Dat is belangrijk, want voor sommige (eenzame) ouderen is deze maaltijd het hoogtepunt van de dag”. Volgens Olga doen ouderen weleens kritisch over ‘aparte’ ingrediënten, maar vinden ze het eten uiteindelijk vrijwel altijd lekker.

(Nieuwe) vrijwilligers zouden kunnen helpen met tafels klaar zetten en dekken, met opdienen en na afloop met opruimen en afwassen. Want dat trekt Olga op den duur niet meer in haar eentje.

Het zou jammer zijn als de Eettafel De Barkel moet worden opgeheven wegens te kort vrijwilligers. In naburige wijken functioneren ook eettafel-projecten; o.a. in de Nieuwe Jutter (Rivierenwijk) en in de Musketon (Lunetten). 

Zou een eettafel voor ouderen in Hoograven dan straks niet (meer) mogelijk zijn?? Als u het daar niet mee eens bent, meldt u dan als vrijwilliger aan bij:
Olga Verwaal: olga.verwaal@gmail.com
Tamara Leguit (Portes): T.Leguit@portes.nl of bel: 06-43 555 835 of 030-288 60 60
Jan Bloemkolk (Portes): J.Bloemkolk@portes.nl of bel: 030-288 60 60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten