Wijksportaccomodatie op het BEFU-terrein (Hoograven-Zuid) van de baan?

Van boven naar onder: BEFU-terrein, Liesbospark en accomodatie van drie roeiclubs (Hoograven-Zuid)

De Nieuwssite DeStadUtrecht.nl  meldde op 29/6 het volgende: Er komt geen wijksportaccomodatie op het Befu-terrein in Hoograven (Zuid). Dat schrijft het college in antwoord op vragen van SP-gemeenteraadslid Tim Schipper. Bij de plannen voor de wijksportaccomodatie blijkt sprake te zijn van een financieel gat van 3,3 miljoen euro. Gezien de noodzaak van bezuinigingen heeft het college besloten om de ontwikkeling van de wijksportaccomodatie daarom te schrappen. Er zal nu worden gekeken welke ‘herontwikkelings-mogelijkheden’ er zijn voor het BEFU-terrein. Gedacht wordt aan een bedrijfsverzamel-gebouw en woningbouw. (deStadUtrecht.nl)”

Desgevraagd geeft SP-fractievoorzitter Tim Schipper de volgende toelichting: “De financiering van deze sportaccomodatie lag altijd al moeilijk. Of het nou om nieuwbouw zou gaan in de omklapvariant, dan wel renovatie of uitbreiding van de huidige accommodatie…

De kwestie ging spelen in de discussie rond de herontwikkeling van het BEFU-terrein, waarbij het ging om de plek waar aannemersbedrijf van Hees zou komen: op het BEFU-terrein, of op de plek van de roeiverenigingen.
Gezien de omvang van de roeiverenigingen (Orca, Triton en Viking, die samen het gebouw ‘De Driewerf delen, Verlengde Hoogravenseweg 13 -red.) en het belang dat Utrecht hecht aan haar status van sportstad, zou het logisch zijn om te investeren in de accomodaties voor de roeiers. De SP vindt dan ook dat er zo snel mogelijk met de verenigingen moet worden gekeken welke andere mogelijkheden er zijn om de accommodatie ‘toekomstbestendig’ te maken. Hier ligt ook een rol voor de roeibond, NOC/NSF, sponsors en de universiteit”. aldus Tim Schipper (SP)

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten