‘Indianen’ in ’t Raafje vermaakten zich kostelijk (26/6)

Genieten van de poppenkast in 't Raafje (26/6)In speeltuin het Raafje (Verlengde Hoogravenseweg) was er zaterdag 26/6 een leuk indianenzomerfeest.
Het  werd het een heerlijk actieve en zonnige dag! Minstens 80 kinderen hebben genoten van alle spelletjes, het luchtkussen, de schmink en het ijs! We kunnen echt terugkijken op een super geslaagd feestje!”, aldus de dames van Werkgroep ’t Raafje. (scroll naar beneden voor de foto’s!)

Verder schrijft de werkgroep het volgende: “Zelfs de oudere bewoners van Hoograven weten niet beter dan dat op de (Verlengde) Hoogravenseweg speeltuin ’t Raafje ligt. Veel minder mensen weten dat het bestaan van deze fantastische speelplek afhankelijk is van vrijwilligers. In wisselende samenstelling is er constant een werkgroep actief om de speeltuin leefbaar te houden en om leuke activiteiten te organiseren…

De leden van de huidige werkgroep zijn inmiddels tussen de 3 en 6 jaar actief. Met de gemeente wordt jaarlijks een budget overeengekomen waarvan de werkgroep haar werkzaamheden en activiteiten kan betalen. De afspraak is dat de buurtbewoners zorgen dat de speeltuin schoon en netjes blijft, waarbij de gemeente dan zorgt voor het grovere snoeiwerk. Vervanging van toestellen gaat in overleg. 

Om de speeltuin dus leefbaar te houden worden per seizoen zo’n 6 veegbeurten georganiseerd. Daarbij worden buurtbewoners gevraagd twee uurtjes te komen helpen vegen/opruimen. Helaas merkt de werkgroep dat de animo voor dergelijke klusjes niet heel groot is; wellicht is dit te wijten aan het feit dat niet bekend is dat de gemeente het veegwerk niet voor ons doet. Jammer, want het altijd gezellig tijdens deze onderhouds-momenten. De kinderen zijn vaak lekker aan het spelen of helpen een handje mee en natuurlijk is er genoeg tijd voor een praatje tijdens de koffie, die uiteraard ter beschikking wordt gesteld. Een leuke manier om in contact te komen met de buurtbewoners! De eerstvolgende veegbeurt is op zaterdag 10 juli.

Naast de veegbeurten organiseren we eens per jaar een zomerfeest: zaterdag 26/6 was het weer zover. Op 18 september is het weer tijd voor de jaarlijkse rommelmarkt: hou deze site in de gaten voor de exacte datum en tijd.

Tenslotte beschikt het Raafje nog over een peuterbadje dat bij temperaturen boven de 22 graden aan mag. In de wijk zijn 4 sleuteladressen. Daar kan iedereen de sleutel van het badje ophalen om het vervolgens aan te zetten. De enige voorwaarde is dat het badje even moet worden uitgeveegd, voordat het water aan gaat. Dit in verband met eventuele bacterieen. Uiteraard moet het water ’s avonds ook weer worden uitgezet en de sleutel geretourneerd. De sleuteladressen zijn: Vaarsterijnstraat 14 of: Constant Erzeijstraat 77 of: Hoogravenseweg 49 of: Verlengde Hoogravenseweg 242.
Onze wijk mag trots zijn op zo’n geweldige plek voor onze kinderen; laten we er met z’m allen zuinig op zijn!”
Schminken in 't Raafje (26/6) 

Indianen in 't Raafje 26/6Blikjes omver gooien in 't Raafje (26/6)Knutselen in 't Raafje (26/6)Poppenkastpubliek in 't Raafje (26/6)'t  Raafje bij het Scoutinggebouw (26/6)Op de rand van de zandbak in 't Raafje (26/6)Springkussen in 't Raafje (26/6)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten