Eerste Utregse Meidenloop in letterlijke en figuurlijke warme sferen

Utregse Meidenloop: Snelste (-hoewel het daar niet om ging-): de Marokkaanse Rkia el Moukim Zaterdagavond 26 juni, 18.00 uur,  loste Wethouder Rinda den Besten het startschot voor een ‘fun run‘: de (eerste)  ‘Utregse Meidenloop‘, waarvan het parcours een klein stukje (Vondellaan) langs onze wijk scheerde. 
1500 meiden van 13 tot 74 jaar durfden het aan om tijdens  de hitte van start te gaan op de 5 kilometer. De deelneemsters en het massaal toegestroomde publiek werden getrakteerd op fantastisch zomeravondweer. Onder de deelneemsters ook een aantal toploopsters. De Marokkaanse Rkia el Moukim meldde zich na 16 minuten en 33 sec als eerste bij de finish op het Jaarbeursterrein: een goede tijd met dit weer.

Utregse Meidenloop: parcours“Er heerste een gemoedelijke sfeer zonder het ‘haantjesgedrag’ dat vaak te zien is bij gemengde hardloopevenementen. Extra vermeldenswaard was de deelname van een grote groep allochtone vrouwen”, aldus de organisatie.

Tenslotte werd een cheque van  € 4000,- overhandigd aan het Helen Dowling Instituut, het goede doel van dit evenement. Deze organisatie gaat het bedrag gebruiken voor begeleiding van vrouwen met borstkanker.

(zie ook: hier & hier)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten