Starterswoningen tussen Tivoli de Helling en Watertoren (?)

Toekomstige bouwlokatie starterswoningen? (Voormalig De Boo-terrein, gezien vanaf de Helling)

Bouwplannen tussen Tivoli en Watertoren. 

Op het voormalige De Boo-terrein (met tot vorig jaar oktober bouwmaterialen en tot 1 juni 2010 keukens), tegenover de Rehobothkerk, aan de Briljantlaan wapperen, tamelijk bescheiden, drie banieren van ‘Jebber‘. 
Wie of wat is Jebber? ‘Jebber’ is Amerikaanse straattaal voor ‘really cool’ of ‘hella-good’ ofwel: iets positiefs. 

Maar in Utrecht is Jebber wat anders: een op 14 april jl opgericht dochterbedrijf van de woningcorporaties Mitros en SSH, dat op  3 juni aan de happy few is gepresenteerd en dat zich wil richten op realisatie van goedkope starters-koopwoningen tussen € 150.000 tot  € 225.000 en huurwoningen tussen de € 500 en € 800. Jebber wil daarbij dan tevens voorzieningen zoals winkels en horeca uit de grond stampen…

JebberVlaggenFotoBiancaDeWit

 Het evenementenbureau van het Jebber-lanceringsfeestje meldde dat voormalig bouwmarktenterrein De Boo “de eerste aankoop van Jebber” is  en NRC Handelsblad  wist op 5 juni dat  daar “de komende jaren 250 tot 300 starterswoningen worden gebouwd. De helft is koop de helft is huur” 

Toekomstige bouwlocatie (?) ex-DeBoo-terrein gezien vanaf de Helling

Het ex-De Boo-terrein is inmiddels grotendeels leeg gehaald; de Google Streetview-foto’s van begin 2010 bij dit bericht zijn dus niet meer actueel..

Volgens een man ter plekke (“Ik ben niet van Jebber, maar werk voor Jebber”) op 19/6 zal na de bouwvakvakantie begonnen worden met het slopen van gebouwen daar, waarna de Jebber-plannen hier verder gestalte zouden kunnen krijgen. 

Fragment uit NRC Handelsblad-bericht op 5 juni 2010

Opmerkelijk is dat Jebber zelf op de eigen website (op 20/6) ‘officieel’ nog niets prijs geeft over woningbouwplannen tussen Briljantlaan en Vaartse Rijn, maar net als de Mitros-site wel een link biedt naar het NRC-artikel. Maar die foto van de Watertoren op de Jebber-homepage staat er waarschijnlijk niet voor niets.. 

Overigens is in de projectontwikkelingswereld iets pas definitief als de nieuwbouw klaar is, want in het traject er naar toe liggen meestal nog wat obstakels ( vergunningen, bestemmingsplannen, bezwaren, financiering, enz.). Jebber was eerder dit jaar, met advocaten en al, in de clinch met de gemeente, die het voorkeursrecht tot aankoop van terreinen in het gebied Rotsoord wilde toepassen (zie o.a. hier)

(Ondertussen zien we  op een steenworp -met sterke arm- afstand van het De Boo-terrein, aan de Diamantweg/Onyxweg, een notabene door de gemeente gesubsidieerd ambitieus woningplan: de Vaartsche Compagnie (zie ook: hier) steeds uitgesteld worden en vooralsnog, juni 2010. niet van de grond komen…)

Monique van Loon, directeur Jebber, tussen Marien van Langen van Mitros en Ton Jochems van SSH

Jebber: lanceringToekomstige bouwlocatie (?) ex-DeBoo-terrein gezien vanaf Jutfaseweg

Toekomstige bouwlocatie (?) ex-DeBoo-terrein gezien vanaf Briljantlaan

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten