Zonnige & geslaagde eerste scoottoertocht van De Turbo’s

Tableau de la troupe: De Turbo's klaar voor de start..De eerste scootmobieltoertocht van de kersverse club De Turbo’s (die zich richt op scootmobielers uit Lunetten en Hoograven) mag geslaagd heten. Het zonnige weer met een briesje was ideaal en de route langs plassen, weilanden met jong beestengrut, het Amsterdam-Rijnkanaal, Houten, Bunnik en Rhijnauwen was evenmin te versmaden…

 

 

 

De Turbo's onderweg voor een mooi toertochtje

Rond 12.30 uur, op winkelcentrum Zevenwouden (Lunetten), gaf de oprichtster van de club, Els Troost alias ‘Turbo-Els’, het startsein met een toeter die van dichtbij oorverdovender klonk dan een stadion vol vuvuzela’s..

De Turbo’s hebben nu 12 leden, waarvan er die dag vier de hele tocht konden meerijden: Leen, de oudste van 87, uit Tolsteeg, Greet uit Hoograven en Susan en Els uit Lunetten. Susan zat vaak (mooi) te zingen onderweg. Ze is dan ook lid van Zangkoor de Vrolijke Noot…

Tevens waren er vier in gele hesjes gehulde ‘veiligheidsbegeleiders’ op de fiets. Geen overbodige luxe, zo bleek tijdens deze ‘proefrit’, want zelfs bij kleine ‘colonnes’ is het handig dat die begeleiders even het verkeer tegenhouden bij het oversteken en om te zorgen dat de groep bij elkaar blijft. “Als iedereen straks weer veilig thuiskomt, heb ik het goed gedaan”, aldus meefietsster Wil Vork onderweg.

In Houten aan het kanaal werd gepauzeerd bij, jawel, terras ‘Het Rustpunt’, waar de uitbaatster, die ook ‘Originele Houtense Aardbeienjam’ in de aanbieding had, vertelde dat hier tussen 1953 en 1972 een veerpontje vaarde. Hier en ook later op het zonovergoten terras op Landgoed Rhijnauwen werd alweer over volgend tochten gesproken. Dus er zit waarschijnlijk wel toekomst in Scootmobielclub De Turbo’s

Komende toertochten zijn op 30 juni en 10 en 24 juli. Wie van fietstochtjes houdt en wil helpen kan zich als begeleider aanmelden bij Lize Haarman van Portes (030-2893736) of via deturbos@windowslive.nl

De eerste meters van de allereerste toertocht van De Turbo's zijn gereden Turbo-Els geeft het startsein aan De Turbo's

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten