PlezierPortiers Huize De Geerlaan krijgen weldra diploma!

PlezierPortiers-logo; staat o.a. op hun gele petjesIn de Huize de Geerlaan is een leuk buurtproject aan de gang: kinderen van de PlezierPortiers organiseren hier buurtfeestjes en andere leuke activiteiten. Hieronder een verslag van Laura Springer, één van de ‘motoren’ achter dit vrolijke concept:

“De tijd vliegt! Enkele weken geleden is Stichting De Bakkerij in opdracht van Portaal en Wijkbureau Zuid, begonnen met het project ´PlezierPortiers´. Hierbij zijn 15 kinderen uitgekozen om in ongeveer 8 weken tijd opgeleid te worden tot PlezierPortier. Zij worden verantwoordelijk voor het bewaken van het plezier op de Huize de Geerlaan. Vanuit de Speelgarage op de hoek zullen zij verschillende activiteiten gaan organiseren om zo de buurt leuker en gezelliger te maken.

De eerste paar bijeenkomsten waren soms wat onwennig, teamvorming en elkaar beter leren waren daarbij het belangrijkst. Maar het duurde niet lang of de PlezierPortiers stonden te trappelen van ongeduld om echt wat te gaan organiseren. 

Na buurtonderzoek te hebben verricht, theorieles over de inhoud van het PlezierPortierschap, een bezoek van de burgemeester en het oefenen met het draaien van de Speelgarage, was het vorige week woensdag 9 juni dan eindelijk zover: de eerste echte activiteit!

Plezier Portiers Buurtfeest op de Huize de GeerlaanGezellige boel
De kinderen hadden zelf een poster gemaakt voor hun eigen buurtfeest. Vrouwen uit de buurt waren gevraagd om henna te komen doen en haren te vlechten. Er was een tafel met spelletjes, een panna knock-out voetbaltoernooi en een cateringtent. De meiden kookclub van de Oude Geinlaan kwamen ’s middags langs met heerlijk zelfgemaakte hapjes! Het was spannend of het weer goed zou blijven, maar uiteindelijk was het een gezellige boel op het plein. De PlezierPortiers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag!

PlezierPortiers krijgen les in het kantoor van de huismeester (dat een bewonersruimte wordt)

Nog even en dan zijn ze klaar voor hun diploma. Maar eerst moet de Speelgarage nog opgeknapt worden. Sofie Hoenselaars, kunstenares, is druk bezig met het ontwerp van een muurschildering in de Speelgarage. En samen met de PlezierPortiers zal zij dit komende week afmaken. Op 30 juni krijgen de PlezierPortiers dan eindelijk hun diploma! In de middag zal de Speelgarage opengaan en kunnen de bewoners de muurschildering bekijken. U bent natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

 Wilt u helpen bij de PlezierPortiers of heeft u een taak/wens voor hen? Kom op woensdagmiddagen langs bij de Speelgarage of neem contact op met Cecile Evers, huismeester van Portaal, telefoon: 030-2670014, mail: cecile.evers@portaal.nl“.

(Wordt vervolgd)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten