Gemoedelijk buurtfeest van PlezierPortiers Huize de Geerlaan

Spelletjes spelen op het buurtfeest van de PlezierPortiers“Vergeet niet je plezier mee te brengen!”, luidt het motto van een buurtfeest op woensdag 9 juni, in opdracht van woningcorporatie Portaal,  in het kader van een project voor kinderen (8 tot 13) om de buurt leuker, veiliger en schoner te maken. Zulks noemt men in de Huize de Geerlaan, op het alleraardigste pleintje tussen oker- tot lichtgeel getinte galerijflats, versierd met tegeltableautjes, ook wel: ‘het plezier bewaken’ (versus rondhangen en klieren, wel te verstaan.) Hier zijn de ‘PlezierPortiers’ actief!  (Zie ook: hier)

Die woensdag  is het speelplaatsje in de Huize de Geerlaan, tussen de regenbuitjes door, een knusse oase, waar op partytafels standjes zijn ingericht met eten & drinken (koekjes, zoute stengels, koffie, thee en limonade), met bordspelletjes, met gelegenheid om gel in je haren te smeren, met vrouwen die je handen met henna versieren, enz. 
Overal gebeurt wat; de kinderen PlezierPortiers (herkenbaar aan hun gele petjes, soms bovenop hun hoofddoekjes, of juist afgedaan vanwege de gel-beurt) nemen hun verantwoordelijkheid…  

Ze roepen “rustig!” als de zoute stengelklantjes iets te opdringerig worden. Een Afrikaans ogende dame rijgt kralen in meisjesharen, kids skateboarden overal tussendoor, en in een andere hoek van het pleintje doet  Amsterdammer Roger met een groepje fitness-oefeningen.

Plezierportiers omringen 'juf' Laura (foto: Ted van Arnhem)Voortdurend roepen kinderen de naam ‘Laura’, duidelijk de spil van het festijn. Laura Springer, is de initiator van dit plezier-project, namens een stichting, die dit concept ook in andere steden heeft toegepast. Gelukkig heeft ze steun van verschillende medewerkers, zoals Mahdi, gehuld in Portaal-T-shirt, die heel recent door deze corporatie in dienst is genomen als ‘buurtbeheerder’ en aldus met zijn neus in de boter valt.  Verder loopt o.a. rond: grafisch vormgeefster Sofie Hoenselaar, die het smiley-logo van de gele petjes heeft ontworpen en de kinderen gaat helpen met hun ontwerp van een muurschildering in de pas opgeknapte ‘Speelgarage’, de uitvalbasis van de plezierige portiers..

“Ze gaan nog voetballen en pipo-schminken”, vertelt Mahdi.
Als hij kind was, dan zou verslaggever graag ook PlezierPortier willen zijn. Maar dat is ie niet, dus houdt hij het voor gezien, met de vaststelling dat het een leuk feest was.

(Zie ook: hier & hier)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten