Slopen flat-restanten Goylaan vrijdag (11/6) hervat

Sloopwerktuig van Oudt Zwanenburg zoals ook op het sloopterrein gebruikt wordt(Nieuw Hoogravens woord: ’trillingsnorm’. Zijn uw buren iets te luidruchtig tijdens een feestje? Benader ze vriendelijk met: “Ach buurman, u overschrijdt een beetje mijn trillingsnormen…”) 

 Vorige week vrijdag (4/6) bracht RTV Utrecht een ietwat alarmerende filmreportage waarin gesteld werd dat de slopers van Oudt Zwanenburg op de ’t Goylaan de laatste restanten van de, grotendeels gesloopte, flats niet weg zouden krijgen zónder dat de toegestane trillingsnorm (vanaf maandag 7/6) zou worden versoepeld. `

Die maandag volgde het nieuws dat de sloop was stil gelegd vanwege de perikelen.
Vrijdag 11 juni a.s. werd de sloop toch weer hervat… (Hieronder reacties op de onrust over de sloop:)…

Maar de normen worden niet  verruimd. Dat zei althans een medewerker van Steenkorrelgroep, waarvan Oudt Zwanenburg een onderdeel is. 

Zijn die restanten, palen, fundamenten wellicht, dan zo hard dat die normen versoepeld moesten worden? “Er zitten wel erg dikke balken tussen”, aldus de Steenkorrelgroepman. Volgens hem moeten ze vooral voorzichtig zijn aan de Hooft Graaflandlaan-zijde van het sloopterrein, want daar achter de schutting is men bang voor (nieuwe) verzakkingen en scheuren van en in huizen. (Overigens onstond daar vroeger schade door grondwaterontrekking, niet door slooptrillingen.)

“We hebben ons er bij neer te leggen”, verzuchtte de Steenkorrelgroepbouwvakker, “maar ik heb nog nooit eerder hoeven werken met trillingsnormen”. De sloop is dus vertraagd door enige onrust. Maar waarom sloopten jullie dan niet gewoon door onder de ‘oude’ normen? “Omdat er eerst een brief uit moest naar de omwonenden, die daar dan eventueel weer op kunnen reageren, etcetera…”

Eerdere fase van de sloop bij de Hooft GraaflandstraatBelangenvereniging
Ronald Loeve
meldt namens het bestuur van de Belangenvereniging van Huiseigenaren in het Hart van Hoograven het volgende:

“De Gemeente Utrecht en woningcorporatie Mitros hebben de volgende afspraken gemaakt met de belangenvereniging van huiseigenaren:
1) De volgorde van de sloopwerkzaamheden zal veranderen. Eerst zal nu gestart worden met grondvloer, kelders en funderingen van de flat aan ’t Goylaan. Deze werkzaamheden zullen circa 2 a 3 weken duren. De verwachting is dat deze werkzaamheden binnen de strengste norm uitgevoerd kunnen worden.
2) Tijdens deze periode gaan Mitros, gemeente en aannemer nogmaals bekijken of er toch een sloopmethode mogelijk is om ook de resterende werkzaamheden aan de flat op de Hooft Graaflandstraat binnen de strengste normen uit te voeren. De uitkomst van dit onderzoek zal met de belangenvereniging worden besproken voor de start van de werkzaamheden hier. 

De belangenvereniging is blij dat door bovenstaande afspraken de sloopwerkzaamheden vrijdag weer starten en er geen verdere vertraging van de werkzaamheden plaatsvindt. Ook zijn wij blij dat de strengste normen de komende weken naar verwachting niet overschreden zullen worden. Wij hebben het volste vertrouwen dat er een sloopmethode gevonden kan worden om de werkzaamheden aan de Hooft Graaflandstraat uit te voeren binnen de strengste normen”.

D66
Arjan Kleuver, raadslid van D66 die in het RTV-Utrecht-filmpje van 4/6 sprak, kondigde op 11/6 aan: “Ik heb een brief aan het College van B & W gemaakt die ook door andere partijen ondertekend zal worden. De brief gaat er dit weekend uit”.

Gemeente Utrecht

 En de voorlichting van de gemeentelijke afdeling Stadsontwikkeling meldt het volgende: “De afgelopen dagen is er onrust geweest over de sloopwerkzaamhedendie plaats vonden aan de Hooft Graaflandstraat.Verschillende mensen waren bezorgd over de invloed van de trillingen op de staat van hun huis.De gemeente heeft met het bestuur van de belangenvereniging van huizenbezitters in Hoograven gesprokenover de situatie. Men heeft de sloop aan t Hooft Graaflandstraat even uitgesteld en begint nu eerst met  de ’t Goylaan. Daar speelt het probleem met de trillingen niet. De sloopwerkzaamheden aan t Goylaan starten in de loop van deze week*. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Eelco IJtsma van Mitros,030 8803900″.

(* 11/6 dus -red.)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten