Nieuwbouw Brede School Duurstedelaan eind 2012 gereed

De simpelste tekening van het VVKH-ontwerp van de toekomstige Brede School Duurstedelaan

Medio 2011 start de bouw van de ‘Brede School Duurstedelaan‘. Als alles goed gaat wordt deze nieuwbouw eind 2012 opgeleverd. Hierin worden ondergebracht de huidige drie basisscholen in de Duurstedelaan: Ariënsschool, Da Costaschool Hoograven en De Hoge Raven, alsmede KMN Kind & Co (buitenschoolse opvang) en Peutergroepen (Portes). (Zie ook hier)
Bij de scholen horen ook twee gymzalen (o.a. ook in gebruik door de tafeltennissers van UTTC en de danssportvereniging Jumping Spectacles).

Tijdelijke huisvesting aan de Pagelaan voor 3 scholen in de Duurstedelaan

Kinderen en personeel worden volgend jaar gedurende de bouw tijdelijk ondergebracht in de voormalige ROC/Gildevaart-school aan de Pagelaan 1. Na de zomervakantie 2010 beginnen de aanpassingsverbouwingen aan dat gebouw. Waarna de verhuizing van de drie scholen daarheen in december 2010 plaatsvindt.

Vervolgens worden de oude gebouwen aan de Duurstedelaan vanaf begin 2011 een prooi van de sloopmachines.

(Althans: het Ariënsgebouw blijft behouden en krijgt een andere functie. Tevens start dan archeologisch onderzoek naar mogelijke sporen van de Limes, de grens van het oude Romeinse Rijk)  

Ontwerp (door bureau VVKH) van de Brede School Duurstedelaan (mét 'dorpsplein') 

Dorpsplein
Architectenbureau VVKH (Verheijen Van Rijswijk Knappers De Haan) uit Leiden, in Utrecht o.a. ook bekend vanThe Wall langs de A2,  is gekozen om het ontwerp te maken voor de nieuwe Brede school aan de Duurstedelaan:
“In het ontwerp zijn de verschillende functies rond een grote centrale entreeruimte georganiseerd, die als een dorpsplein voor de hele wijk zal gaan functioneren. De sportzaal steekt hier bovenuit en vormt het dak van het plein. De scholen hieromheen sluiten in materiaal en schaal aan bij de omliggende wijk. Binnen deze verbindende schil, die doorloopt in de gevels en de pleinbegrenzing, wordt de eigen identiteit van de verschillende scholen gewaarborgd met een geheel eigen silhouet”, aldus de architecten.

(Voor meer info over de sloop en nieuwbouw kan men terecht bij de gemeentelijke projectleider Jan Ariaans via dmovastgoed@utrecht.nl of 030-2862602.)

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten