Zondagmiddag (5/6) je in Hartlooper-bios aan nostalgisch gezwoeg van heroïsche hardrijders vergapen?

altZondagmiddag 6/6, weers-verwachting: plm 25 graden. Trek  in de file naar plas of strand? U kan zich ook, in het kader van de Culturele Zondagbinnen in de Louis Hartlooper-bioscoop vergapen aan romantische, nostalgische, heroïsche en tragikomische avonturen van zwoegende wielrenners..

Louis Hartlooper vertoont twee fietsfilms om van te smullen: “Le vélo de Ghislain Lambert”  en “Pour le mailot jaune” (Reserveren is niet mogelijk.) 
Explicateur van dienst, de Utrechtse radioverslaggever pur sang Jeroen Wielaert geeft met zijn bezwerende stemgeluid ongetwijfeld beeldende inleidingen.

 

Benoit PoelvoordeZaal 4, 14.15 uur:  Le vélo de Ghislain Lambert (2001) van Philippe Harel

Droge Waalse humor: bonkige boerenzoon met beperkt wielertalent is in de jaren 70 fan van wielergod Eddy Merckx (‘De Kannibaal’), en wordt door iedereen gekoejoneerd. Hij schopt het toch tot wielerprof, maar wordt als ‘waterdrager’ steeds laatste. Als zodanig groeit hij echter uit tot cultheld. Sfeervolle beelden van wielrennen als Belgische volksport nummer één.

 

 

 

Albert Préjean als wielerschlemiel/held in Meg Lemonnier als femme fatale in

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaal 3, 14.45 uur: Pour le Maillot Jaune (1939/40) van Jean Stelli:
Een favoriet  voor de Tour de France (Albert Préjean), verspeelt aanvankelijk kostbare minuten en raakt gefrustreerd door krantenverhalen over hem van een journaliste fatale (Meg Lemonnier). De wielrenner wil zelfs de pijp aan Maarten geven; maar let op: uiteindelijk slaat hij een glorieuze dubbelslag! Heroïsche beelden (met ook èchte renners uit 1939.)

 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten