Plannen voor bouw woontoren (10 hoog) bij Opaalweg

Opaalweg_amethistwegBouwterreinOntwerp/visie woontoren Opaalweg

Bouwfonds Ontwikkeling wil aan de Opaalweg/Amethistweg 47 (starters)koopwoningen realiseren (zie hier & hier).
“De locatie Opaalweg/(busbaan:)Amethistweg is al enkele jaren in beeld als geschikte locatie om woningbouw voor deze doelgroep te realiseren. Door de VOF Hoograven – Tolsteeg wordt op deze plek een appartementencomplex met 47 koopwoningen voor starters ontwikkeld, verdeeld over 10 woonlagen. Het betreft 2-kamerappartementen met een woonoppervlakte van ca. 50 tot 65 m2″.
Voor dit project heeft IMd Ingenieursbureau (klik hier) ism Spring Architecten een ontwerp/visie gemaakt “voor de hoofddraagconstructie”.

De gemeente wil medewerking verlenen aan dit initiatief en had hiervoor een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) opgesteld, met daarin de randvoorwaarden waaraan de nieuwbouw moet voldoen. Tegenover de beoogde bouwlokatie Opaalweg/Amethistweg vindt ook planontwikkeling plaats voor nieuwbouw van een school aan de Ridderlaan.

Opaalweg

  OpaalwegWoongebouwOntwerpIMDIngBureau1   Over dit project had de gemeente op maandag 17 mei 2010 een info-bijeenkomst belegd in de Rehobothkerk. (Zie ook nog: hier.) Geïnteresseerden konden tot en met 1 juni 2010 schriftelijk reageren op het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor nieuwbouw bij de Opaalweg en  Amethistweg.

Zie ook: “Starterswoningen in groene omgeving” op www.opaalweg.nl, waarin Henk de Wit, ‘gebiedsmanager’ namens de gemeente, zegt: “Het klinkt wellicht vreemd, maar juist vanwege het groene karakter kiezen we voor hoogbouw. Zo wordt er zo min mogelijk oppervlakte gebruikt”.
Een “reaktie conceptontwerp woontoren” ,  door Bewonersoverleg Opaalweg en Omgeving, is eveneens te vinden op www.opaalweg.nl, onder het blokje ‘Bibliotheek’

 ·OpaalwegGroenstrookMeer Informatie over dit bouwproject bij:
Wijkbureau Zuid , ’t Goylaan 25 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur)
• Balie Bouwen, Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling, Rachmaninoffplantsoen 61 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur)


Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten