Turbo-Els start Scootmobielclub De Turbo’ s voor Lunetten-Hoograven

turbo-elsNiet nieuw in Nederland, maar wel nieuw voor Utrecht: de pas opgerichte Scootmobielclub De Turbo’s (voor deelnemers uit Lunetten-Hoograven) is een feit! Medio juni zal de eerste Utrechtse scootmobieltoertocht plaats vinden (datum nog niet definitief), liefst met heel mooi weer en met deelname van Burgemeester Wolfsen en/of Victor Everhardt, wethouder Volksgezondheid & Welzijn, voor de publiciteit (maar die heren hebben nog niet toegezegd).

De scoot-mobielclub maakte zich onlangs bekend via groene affiches in supermarkten en winkels. “Allemaal de afgelopen dagen door ons rond gebracht”, vertelt initiatiefneemster Els Troost (48), alias ‘Turbo-Els‘, enthousiast, “we hebben vier mensen in de organisatie, binnen enkele dagen ruim tien aan-meldingen en maandag (31/5) gaan we voor het eerst vergaderen”.

De bijnaam van Turbo-Els dateert uit 2005…

 

Scootmobielclub Lunetten Hoograven

Aangegrepen door de ellende van de tsunami in Azië had Els toen een gewaagde sponsortocht  bedacht met haar scootmobiel, onder het motto ‘Turbo-Els gaat solo door Nederland’ (NB: ‘Solo’ is ook een merk scootmobiel). “Ik was toen op Moederdag vertrokken, heb 1250 km gereden en € 2250 opgehaald. Dat bedrag is besteed aan o.a. muziekinstrumenten voor kinderen in Sri Lanka”.

 

De scootmobiel van Els Troost heeft een actieradius van 70 km. Maar bij de meeste scootmobielen is dat echter 35 tot hooguit 45 km. (Dan moeten ze weer opgeladen worden.) “Dat is ook de reden dat we ons met De Turbo’s op mensen  uit de wijken Lunetten-Hoograven richten, want als je bijvoorbeeld eerst vanuit pakweg Zuilen moet komen, dan toeren en dan weer terug; dat gaat dan niet”.

Doel van de club is om twee keer per maand gezellig samen een ritje te gaan maken. Overigens komt de organisatie graag in contact met vrijwilligers (evt. met EHBO-diploma), die een kolonne vrolijke scootmobilisten op de fiets willen begeleiden; voor de gezelligheid en omdat de politie dat graag wil. 

Contactpersoon: zie hieronder. (Zie ook: hier & hier

Scootmobielclub2Tekst

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten