CMV-studenten lanceren website

Menno Boelen, Leon Caarls en Kir Meertens; lanceerders website: www.dekaarthoograven.nlwww.dekaarthoograven.nl
“De openbare ruimte is erbij gebaat als we elkaar beter leren kennen”, aldus Werner de Feijter, een jonge landschapsarchitect in dienst van de gemeente Utrecht, op een volgens hem “heel inspirerende” bijeenkomst in de Pastoe-fabriek op 26/5. 
Deze avond, georganiseerd door de CMV (Culturele en Maatschappelijke Vorming)-studenten Menno Boelen, Leon Caarls en Kir Meertens (foto), stond in het teken van (buurt- en gemeentelijke) initiatieven met de openbare ruimte in Hoograven/Tolsteeg. Tevens werd de website www.dekaarthoograven.nl -onthoud die naam- gelanceerd.

Van de partij waren: buurtbewoners (al dan niet indieners van plannen in het kader van ‘Briljante Ideeën‘), professionals en loslopende belangstellenden. Waarover spraken zij? Over allerlei mogelijkheden om de wijk leuker te maken; van horeca-dromen aan het water van de Vaartse Rijn of elders (‘Huiskamer van Hoograven’), historische wandelroutes tot, jawel: ‘buurtbezemkasten’.
De entertainende heer Marlon deed een spel met willekeurig samengestelde groepjes deelnemers en prikkelde ze snel te bedenken en te formuleren wat er bij komt kijken om interessante plannen/dromen ook daadwerkelijk te doen realiseren (en waarom op zich goede ideeën soms niet van de grond komen).   

Leon, Kir & Menno presenteren website www.dekaarthoograven.nl

Bij het buffet o.a. vlnr: Lize Haarman (Portes), Dennie van Zijl (Hoogravens Belang)  en Walter Kamps (Historische Kring Tolsteeg Hoograven)

Doel van de bijeenkomst was (uiteraard:) netwerken, van elkaar leren, krachten bundelen, enz. Kortom er heerste een wens om nieuw elan in de wijk te brengen.
Of, zoals Marleen Wegereef (van Utrecht Manifest/Hoograven Invites You) het zei, het was: “een avond met discussie, plezier en een lekker wijntje. Alle ingrediënten voor een vruchtbare voedingsbodem!”
De afstuderende studenten gaan nog een beleidsadvies voor het gemeentelijke Wijkbureau Zuid schrijven. Leon, Kir en Menno vertelden dat Joop Hofman, lid van het adviesteam ‘Briljante Ideeën’, de rol van ‘proceseigenaar’ op zich heeft genomen. “Dat wil zeggen: van het proces waar we woensdag 26/5 met iedereen in zijn gestapt. Dit betekent dat hij niet verantwoordelijk is voor de afspraken die er gemaakt zijn, maar dat hij zich bezig zal houden met de faciliterende kant vanuit het gemeentelijke Wijkbureau Zuid”, aldus de drie studenten in gloedvol welzijnsjargon.
Hofman zal dus de vlam (of toorts) van de samenwerkende briljante ideeënbedenkers brandende trachten te houden. Maar daar heeft Joop wel zin in na de ‘productieve sfeer’ die hij aantrof op de inspiratie-bijeenkomst.

Eten, netwerken, ideeën uitwisselen en Aanzet lezen op inspiratie-avond in PastoefabriekWijkbewoners en beheerders openbare ruimte bijeen in de karakteristieke Pastoe-kantine

Wordt vervolgd (zowel op
dèze site als op www.dekaarthoograven.nl )
(Foto’s Ted van Arnhem)
 


Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten