D66-raadsleden Verschuure en Kleuver willen wijkspreekuur houden in Hoograven en Lunetten

Klaas Verschuure (D66)Het leek de redactie van (de papieren) wijkkrant Aanzet een tijdje geleden leuk om voor het (inmiddels verschenen) mei-nummer een artikeltje te schrijven over enkele wijkgenoten die verkiesbaar waren (en gekozen werden) voor de gemeenteraad. Ook Klaas Verschuure, inmiddels gemeenteraadslid D66, was benaderd. Maar zijn reactie kwam te laat voor de wijkkrant (door “.. alle drukte direct na de verkiezingen en aansluitende vakantie”) Hierbij zijn verhaal alsnog hier…

1. Heeft u speciaal in Hoograven campagne gevoerd en hoe heeft u dat aangepakt?

“Als D66 hebben we in heel Utrecht campagne gevoerd. Dat hebben we gedaan door vrijwel overal huis aan huis verkiezingsfolders te verspreiden. Daarnaast hebben we in verschillende wijken, ook in Hoograven, gecanvast. Dat houdt in dat je bij zoveel mogelijk mensen aanbelt om het gesprek met de bewoners aan te gaan. Dit is weliswaar erg arbeidsintensief maar erg leuk en goed om te doen. Op deze manier kom je met veel buurtbewoners in gesprek over wat hun bezig houdt in de buurt, wijk en stad. In het begin dacht ik dat sommige mensen het mogelijk niet leuk zouden vinden om gestoord te worden. Wat mij echter op viel was dat vrijwel iedereen, ook niet-D66-stemmers, het erg leuk vonden om het gesprek aan te gaan. Ook heb ik in Hoograven een eigen personelijke flyer verspreid met daarop mijn speerpunten voor de buurt en stad”.

2. Heeft u extra voorkeursstemmen gekregen in de wijk?

“Ik weet in ieder geval van drie mensen dat ze in Hoograven op mij hebben gestemd. Naast mijn vrouw wonen ook mijn zus en zwager in Hoograven. Precies uit rekenen hoeveel stemmen je per wijk hebt gekregen wordt echter niet bekend gemaakt. Je weet alleen het totaal aantal stemmen per partij per stembureau. Het totale aantal voorkeurstemmen wordt alleen bekend gemaakt voor de stad als geheel. In Hoograven heeft D66 het overigens behoorlijk goed gedaan”.

3. Hoe lang woont u al in Hoograven?

“Ik woon sinds december 2005 op de Julianaweg. Daarvoor heb ik in de Binnenstad, Vleuten, Overvecht, Lombok en Rijnsweerd gewoond. Toch was Hoograven voor mij niet een onbekende wijk. In de jaren 80 heb ik op de PF van Overbeekeschool gezeten en fietste toen al door de Julianaweg en verlengde Hoogravenseweg naar huis”.

4. Heeft u ideeën die u in de wijk zou willen uitvoeren?

“Mijn collega Arjan Kleuver woont in Lunetten, samen met hem ben ik voor D66 contactpersoon voor de wijk Zuid. Wij zijn van plan om een wijkspreekuur te houden als daar behoefte voor is. Overigens kan iedereen natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Als D66 hebben we veel aandacht gevraagd voor het Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht (ALU) en ook onze zorgen geuit voor de mogelijke toename van het verkeer op ’t Goylaan, de sloop van oude flats en de nieuwbouw van Hart van Hoograven en de ontwikkeling van Rotsoord. Ik ben zeker van plan hiervoor aandacht te blijven vragen.”.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten