Schietpartij Kastelenplantsoen. Getuigen: svp bellen

PolitielintOp het Kastelenplantsoen (Hoograven-Zuid) vond donderdagavond (20/5) een schietincident plaats waarbij een man gewond raakte. Rond 19.05 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten werd op het Kastelenplantsoen. Ter plaatse merkten politieagenten dat meerdere getuigen hadden gezien en gehoord dat er geschoten was.

(Op o.a. Twitter gonsde het o.a.: “…hoorde het vuurwerk knallen in Hoograven, maar dat meteen de hele straat wordt afgezet… misschien toch geen vuurwerk?!…” en: “….gewoon een drive-by shooting om de hoek!!! #utrecht #hoograven. Wie verzint dat?!!! Spanning en sensatie.. ff afwachten…” en:  “2 auto’s met kogels doorzeefd, gelukkig geen gewonden #utrecht #hoograven wel 3 kerels opgepakt…”) Agenten conludeerden dat bij het schietincident een man gewond geraakt was en dat deze in een auto weggereden was. 

 

Weldra bleek dat niet veel later een 29-jarige Utrechter zich in het Diaconessenziekenhuis had gemeld met schotwonden. De politie heeft de man in het ziekenhuis aangehouden. Ook een tweede verdachte, een 22-jarige man, werd in de omgeving aangehouden. (Zie ook o.a. hier)

Politie-0900-8844-Meld-Misdaad-AnoniemWat de rol van beide verdachten bij het schietincident is weet de politie nog niet. Het Kastelenplantsoen is lange tijd afgezet geweest voor onderzoek. Op het moment van het incident reed er een stadsbus met passagiers langs. De politie heeft al een groot aantal getuigen gesproken, maar is nog op zoek naar meer informatie over de schietpartij (o.a. van mensen die in de stadsbus zaten). De politie weet dat er getuigen zijn die zich nog niet hebben gemeld. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 – 88 44. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten