IJsjes vliegen de koelkast uit tijdens gezellig Schapenscheerfeest

SDSchaapGeschoren.jpgHet was een zonnige zondagmiddag (16/5) en Dierenweide Nieuw Rotsoord had, net als voorgaande jaren, weer een Schapenscheerdersfeest georganiseerd (in samenwerking met Stichting Rotsoord Nu, die gelijktijdig in de Watertoren een schapenkunsttentoonstelling met live cello-muziek deed plaatsvinden).

Vanaf de opening om 13.00 uur liep het storm. In afwachting van de schapenscheerder (14.30 uur) konden kinderen wol spinnen, wol kaarden (=hanteerbaar maken), wol kleurrijk weven, met wol armbandjes maken, enz.; terwijl hun ouders of grootouders lekker op het terras of in de wei thee, koffie of frisdrank nipten in het zonnetje. Weldra ontstond er kopjesschaarste aan de bar, waar het continu spitsuur was. (Uiteraard ging ook het dagelijks te beoefenen skelter rijden, wippen, zandbakspelen, water pompen, konijnen aaien, slangen en vogeltjes kijken gewoon door…)

Daar was dan de schapenscheerder! File in de sluis naar de wei. Onder grote belangstelling ontdeed de schapenscheerder de kleine donkere dames Ouessantjes en de twee grotere witte schapen vaardig & vlot van hun dikke wollen wintertruitjes. En dat was dan weer dat. Ondertussen waren de cornetto’s uitverkocht en vlogen de calippo’s en perenijsjes ook de koelkast uit.

SDAngeliqueJSpint.jpgKinderen kregen zalf tegen brandneteljeuk en pleisters tegen minuscule wondjes, door het toch op blote voeten lopen, ofschoon het van hun moeders eigenlijk niet mocht. Kleine schattige meisjes van allerlei kleuren -ook anno 2010 minder jongetjes- bleven vol overgave kleurige weefwerkjes maken met behulp van plastic lepeltjes en geloofden het niet dat er in de Watertoren een ‘schaap’ stond die net zo bont gekleurd was als hun handwerkjes.. (En tòch was dat zo.).
Opeens was het vijf uur en werd iedereen weer vriendelijk uitgebonjourd. Op naar huis; dineren of patat en dan Studio Sport: FC Utrecht naar de Europa Cup! Wat een dag!

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten