Wijkwethouder opent industriëel monument (16/5)

WatertorenOpening.jpgFritsLintmeijer_2.jpg

Amper heeft de Giro d’ Italia Utrecht verlaten of er wordt alweer een ‘Tour de Force‘ aangekondigd… Dit betreft overigens geen wielrennen maar cultuur (eenakters, performances, concerten, e.d.)  in en om een leuke lokatie: de Watertoren aan het Heuveloord. Zondag 16 mei (13.00 uur) opent Wijkwethouder Frits Lintmeijer deze blikvanger van de wijk voor het publiek.

Sinds kort is de gemeente Utrecht eigenaar van de Watertoren en wil de bewoners van Utrecht de kans bieden om dit fraaie gebouw van binnen te zien en te beleven. De bedoeling is dat er binnenkort, nog “voor de zomer”, een prijsvraag voor hergebruik van de watertoren wordt uitgeschreven. Alle geïnteresseerde partijen mogen zich dan aanmelden met een plan mits zij het plan ook zelf kunnen uitvoeren. De randvoorwaarden zijn dat de (combinatie van) nieuwe functies een meerwaarde zijn voor Rotsoord, de wijk (en de stad), dat het plan exploitabel is en dat er zorgvuldig omgegaan wordt met de monumentale waarde van de Watertoren.

De stichting Rotsoord Nu, wellicht bekend van eerdere evenementen op en rond Rotsoord, zal dit jaar een aantal kleinschalige culturele activiteiten in de Watertoren doen plaatsvinden. Onder de noemer ‘Tour de Force‘ zal men in 2010 een serie voorstellingen en tentoonstellingen programmeren. Ofwel: “kleine pareltjes voor een klein publiek: het prachtige, ongepolijste interieur van de toren als achtergrond voor intieme eenakters, introverte barokconcerten, intrigerende performances. Tentoonstellingen en stukken die een extra lading krijgen door de uitzonderlijke lokatie”. Op zondag 16 mei, tijdens de Schaapscheerdersdag van de kinderboerderij , is er een voorproefje.

RotsoordNieuws1.jpgRotsoordNieuws2.jpg

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten