Feestelijk afscheid van ‘super-vrijwilligsters’ Tjitske de Jong en Nicolien Vink

NicolienVinkTjitskedeJBurgemeesterProosten.jpgIn Hoograven-Zuid e.o  bestaat een actieve én gezellige groep van zo’n zestig vrijwilligsters die jaar in, jaar uit meerdere succesvolle (2e hands) kleding- en speelgoedbeurzen organiseren in Buurthuis de Ravelijn (Hooft Graaflandstraat 2a).
Twee dames van het eerste uur, de coördinatoren Tjitske de Jong en Nicolien Vink namen zaterdagmiddag (15/5) na 20 jaar feestelijk afscheid in de Ravelijn, althans als coördinatoren, en werden uiteraard in het zonnetje gezet door hun collega-vrijwilligsters. Het werd een plezante fuif  met karaoke, het spelletje ‘hints‘ en nog een aantal verrassingen voor de dames feestvarkens Nicolien & Tjitske. Deze vrijwilligersgroep weet sowieso wel raad met feestelijke gezelligheid, want al eerder huldigden ze Nicolien & Tjitske met o.a. het dweilorkest KpSb (= ‘Krakepitter Strobumpkes’; of zoiets).

NicolienVinkHelptBurgemesterInJasje.jpgDat opeens ook Burgemeester Wolfsen op haar afscheidsfeestje kwam opdagen, had met name Nicolien Vink niet verwacht…De burgervader had voor Nicolien een leuke verrassing meegenomen.. (Zie de fotoreportage: hier)

NicolienVinkTjitskedeJong.jpgIn maart j.l. waren Tjitske de Jong en Nicolien Vink voor de laatste keer aanstuurders van de vrijwilligers van de kledingbeurs in de Ravelijn. Reden voor RTV Utrecht om een filmpje over de twee uit te zenden. De titel van die film, ‘Laatste dagen Utrechtse kledingsbeurs‘ veroorzaakte enige verwarring. “Want die kledingbeurzen gaan gewoon door”, vertelt vrijwilligster Margot van Dijk, “maar met andere coördinatoren. Op 22, 23 en 24 september is er gewoon weer een kledingbeurs en op 27, 28 en 29 oktober weer een speelgoedbeurs“. En dan is Tjitske de Jong ook weer van de partij, maar dan als ‘gewone’ vrijwilligster.
Zo gewoon is Tjitske (dus) echter ook weer niet, gezien haar ijver met allerlei vrijwillig werk in de loop der jaren. Met als gevolg dat het Hare Majesteit onlangs heeft behaagd om haar met een Koninklijke Onderscheiding te decoreren en te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. En Nicolien Vink? Die heeft zich alweer, met Gouden Dommetje en al, op een nieuwe activiteit gestort: senioren-bingo .

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten