De Vogelopvang is blij met subsidie en houdt Open Dag op 16 mei

vogelopvanguil.jpgHet nieuwe college van B & W heeft de Vogelopvang Utrecht onlangs een broodnodige structurele subsidie van € 30.000 per jaar toegezegd.

De vrijwilligers van de Vogelopvang aan het Rotsoord 24A in Utrecht houden zondag 16 mei een open dag voor iedereen die graag wat meer wil weten over het werk in het vogelhospitaal. Wie een kijkje wil komen nemen, is vanaf 10 uur tot 16 uur van harte welkom. Vrijwilligers verzorgen dan rondleidingen en zullen alle vragen beantwoorden over de opvang en het genezen van inheemse vogels.
vogelopvang22.jpg
De vogelopvang krijgt jaarlijks ruim 2700 patiënten binnen, van huismussen tot kerkuilen en van ijsvogels tot reigers en knobbelzwanen. Veel vogels die naar het hospitaal worden gebracht, zijn verkeersslachtoffers, maar ook komen er vergiftigde dieren of botulisme-slachtoffers binnen. Een team van ruim 20 vrijwilligers probeert al deze vogels onder begeleiding van een dierenarts te genezen, zodat ze op een geschikte locatie weer kunnen worden uitgezet.

 

vogel02.jpg
De Stichting Vogelopvang Utrecht heeft jarenlang zonder subsidie kunnen werken. Door de complexiteit van het werk en het sterk toegenomen aantal binnengebrachte vogels, is dat helaas niet meer mogelijk. De stichting is daarom uitermate verheugd dat het nieuwe Utrechtse college van burgemeester en wethouders in het coalitieakkoord de vogelopvang een jaarlijkse subsidie toezegt van 30.000 euro en hoopt dat andere gemeenten in de regio dit goede voorbeeld zullen volgen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten