CAO-akkoord! Gemeentereinigers zijn vandaag (15/5) alweer aan het werk gegaan

MinderAfval.jpg

Er is vannacht (15/5) een CAO-akkoord bereikt tussen de VNG en de bonden. Dit betekent dat de vuilnismannen hun werk gaan hervatten. Besloten was dat de reinigers in o.a. Utrecht spoedig zouden beginnen troep op te ruimen, meldde de Abvakabo FNV .

De vuilniswagens zouden vanaf zondag(16/5) weer uitrijden, meldde Radio 1.
Maar de Utrechtse gemeentereinigers zijn zaterdagmiddag (15/5) rond vijf uur alweer gaan vegen en opruimen in de binnenstad, allereerst op grote pleinen. Eerder gingen zaterdag de drie afvalscheidingstations in de stad weer open, zodat mensen hun eigen vuilnis daarheen konden brengen. (Zie ook NOS Journaal, 1e item, hier)

Maandag (17/5) wordt begonnen met het reguliere rooster en het ophalen van particulier afval volgens schema (‘Vuilniswijzer’). 

 


 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten