Vuilnismannenstaking: toenadering tussen gemeenten en vakbonden over CAO

vuilnismeisje.jpg

Continuing story: vandaag (14/5) onderhandelen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en vakbonden, o.a. Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak, verder over een nieuwe gemeenteambtenaren-CAO (voor omstreeks 180.000 mensen). Hierover is vanaf dinsdag tot woensdagochtend vroeg gepalaverd en het goede nieuws was dat er sprake was van een toenadering. Hoewel het CNV daarover optimischer was dan de FNV… ("We willen de lokale werkgevers dwingen om zich uit te spreken", aldus de Abvakabo FNV-website. "Burgemeesters en wethouders krijgen wel loonsverhoging maar ambtenaren willen ze op 0% zetten. Blijkbaar zorgen zij goed voor zichzelf, maar niet voor hun ambtenaren".
Bij een akkoord zouden de stakende gemeentereinigers in Utrecht (en o.a. Amsterdam en Den Haag) het werk hervatten. De onderhandelingen liepen eerder steeds vast op salarisverhoging. "Er is wel beweging. De VNG heeft de nullijn verlaten. Wij willen koopkrachtbehoud, 1 tot 1,5 procent erbij. Maar daar zijn we nog niet", aldus een CNV-woordvoerder. (Zie ook hier). 
Stakers aan het woord op RTV Utrecht:  hier
Minister Donner van Sociale Zaken heeft laten weten helemaal niét verheugd te zijn met het verlaten van de nullijn door de VNG. Omdat het kabinet vorig jaar vanwege de aanpak van de economische crisis besloten heeft dat lonen in de publieke sector niet mogen stijgen in nieuwe cao’s.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten