Reinigingsambtenaren staken door tot en met 19 mei, tenzij…

TrashArt_MarkDion1992.jpg

HoogravensVuilnis.jpgTenzij  men binnenkort een akkoord bereikt met de werkgevers, in casu de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten),  is de staking van ambtenaren van de Utrechtse (en Amsterdamse) reinigingsdiensten (weer) verlengd en nu tot en met 19 mei
In Utrecht zijn het de medewerkers van de afdeling Wijkbeheer en Service (vegers, groenwerkers en ander wijkonderhoud) en de afdeling Inzameling (afvalophalers en inzamelpunten) die langer in actie blijven. Het aantal deelnemers aan de staking groeit.

Een en ander betekent dat het normale schema van de dagen dat men bakken en zakken op straat kan zetten (‘Afvalwijzer 2010’) dus, eh, de kliko in kan. Verwarrend was dat op maandag (10/5) in sommige drukke winkelstraten in de stad, op grond van afspraken tussen gemeente en stakingsleiders, wél vuilnis is opgeruimd. (Zie ook hier
I

FeestelijkVuil2.jpgVorige week gaven de medewerkers van de reiniging al aan door te willen staken tot er een goed cao-akkoord voor de gemeenteambtenaren ligt. Maandag 10 mei stuurden de vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en CMHF een nieuwe aanzegging naar de gemeenten Amsterdam en Utrecht. Tot en met woensdag 19 mei blijven de reinigingsdiensten staken. De bonden eisen in het cao-conflict koopkrachtbehoud voor de ambtenaren en afspraken over werkzekerheid. De werkgevers hielden vast aan de nullijn en weigerden afspraken te maken over werkzekerheid. Vorige week leek er beweging te komen bij de werkgevers, maar een nieuwe onderhandelingspoging leidde vorige week niet tot resultaat. Deze week praten de bonden en werkgevers verder.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten