Reinigingsdiensten staken dóór. Onderhandeling mislukt. Vrijwilligers vegen ‘ludiek’

FeestelijkVuiljpg.jpgSchoonmaaksymbolisch.jpg

Gemeentelijke reinigingsdiensten en vuilophaaldiensten in Utrecht en Amsterdam blijven staken totdat er een cao-akkoord is. Dit maakte een woordvoerder van Abvakabo FNV  gisteren (6/5) bekend op de eerste stakingsdag in Amsterdam. De Utrechtse gemeentereinigers willen doorstaken totdat een CAO-akkoord is bereikt. De Amsterdammers sluiten zich daarbij aan. 
De vakbonden en de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) hebben vandaag (7/5) wel overleg gehad over een nieuwe cao voor gemeenteambtenaren, maar kwamen niet tot een akkoord. Het overleg gaat volgende week verder

schoonmaakdoormkb.jpg

burgemeestersbs6.jpgIn de binnenstad hebben vandaag (7/5) een aantal vrijwilligers (ondernemers) met meegebrachte gewone bezems een tijdje geveegd voor de camera's van RTVUtrecht  en SBS6. Het opgeveegde vuil deed men in zakken met roze strikken; ludiek! Zulks, pleintje vegen,  heeft burgemeester Wolfsen, die vrijdag ook kwam kijken, zelf ook al op 5/5 gedaan. 

De stadsreinigers in Amsterdam wilden aanvankelijk een week lang het werk neerleggen, maar hoorden gisterochtend dat hun collega’s in Utrecht hadden besloten de actie te verlengen tot er een akkoord wordt gesloten met de werkgevers. Aanvankelijk wilden de Utrechtse ambtenaren hun staking zondag beëindigen. De Amsterdammers schaarden zich op de eerste stakingsdag achter het standpunt van de Utrechters. “We hebben aangegeven dat we om tafel willen als de werkgevers bereid zijn om te praten over werkzekerheid en koopkrachtbehoud”, zegt Ruud Kuin, landelijk cao-onderhandelaar van Abvakabo FNV. “Nu hebben ze ons uitgenodigd voor een gesprek op vrijdag 7 mei. Ik ga er dus vanuit dat de werkgevers eindelijk afspraken willen maken. Maar: eerst zien dan geloven, dus gaan we door met het maken van voorbereidingen voor acties, onder andere in Naaldwijk, Hoorn en Purmerend en een landelijke actiedag in Den Haag op 1 juni.”

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten