Deze vuist naast deze vuist… Taekwondoën met je kleinkind

JoopKruseBierensBeweegmakelaarSporten6mei.jpgEen jeugdige vuist en een vuist die al het een en ander heeft meegemaakt. Op deze fraaie foto (van Ted van Arnhem) ziet u: Joop Kruse (ook bekend als gangmaker van het wekelijkse sporten voor 55-plussers in Sporthal Hoograven) met zijn kleinzoon in de weer tijdens een taekwondoles op 6 mei j.l.  Op de achtergrond ziet u Jos Bierens, ‘beweegmakelaar’ van Portes.

Op donderdag (6/5) vond in dezelfde sporthal een speciale sportdag plaats, “voor opa’s, oma’s en kleinkinderen”, georganiseerd door Portes. Het was een gezellige middag voor de deelnemers. De opkomst was: drie kinderen en drie grootouders.
Komt deze sportmiddag in aanmerking voor herhaling? Tamara Leguit van Portes vertelde dat men in de aanloop naar dit sportief samenzijn genoeg geïnformeerd heeft of er belangstelling voor was. “De signalen waren positief. Het moet nog een beetje bekend worden”, aldus Tamara,  “je kunt met je kleinkind naar een pretpark,  maar het is leuker om in je eigen wijk te gaan sporten.
Tijdens de taekwondoles deed men eerst een aantal basistechnieken. Daarna volgden oefeningen met een sparringpartner. Joop Kroese koos zijn eigen kleinzoon.  “Eindelijk!”, riep hij met een grote glimlach op zijn gezicht. Niet geheel duidelijk was of Joop bedoelde dat hij hem eindelijk legitiem mocht aanpakken of dat hij het gewoon leuk vond om dit met zijn kleinzoon te doen….

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten