Oorlogsdagboek ‘Twee werelden – één Hongerwinter’ gepresenteerd

boekaanmoeder.jpgboeksigneren.jpg

brievenbootsma.jpg
George Bootsma heeft op  op 1 mei in de openbare bibliotheek op het Smaragdplein zijn publicatie ‘Twee werelden – één Hongerwinter ’ gepresenteerd. (Zie ook hier.) In het programma dat de presentatie omlijstte zat verder o.a. een lezing door historicus Ton van Schaik (‘Utrecht en Hoograven in de Hongerwinter’) en deze  (-klik:-) video.

Het boek is gebaseerd op het dagboek van George Bootsma’s  opa, die onder andere schreef over de fietstochten van zijn zoon Reijer naar de Veluwe om voedsel te vergaren. G. Bootsma, die in december die fietstocht naar de Veluwe herbeleefde (onder het motto van de woordspeling ‘her-leeftocht ‘), overhandigde het eerste exemplaar van zijn boek op 1 mei aan zijn moeder,  mevrouw Rie Bootsma – van Deelen, de weduwe van Reijer Bootsma..
George Bootsma vertelde hoe de uitgave van de egodocumenten tot stand was gekomen. Hierbij liet hij de brieven zien (zie foto) die zijn vader geschreven heeft. Deze brieven en het dagboek van Dorus Bootsma (opa van George Bootsma) vormen de basis van het boek. Ton  van Schaik schreef de inleiding waarin het verhaal in een historische context is geplaatst. Hij schetstte op 1 mei een tijdsbeeld van Utrecht rond de periode in het dagboek. Tijdens de presentatie vertelde mevrouw Willemijn Te Molder (dochter van de onderduik-boer) geëmotioneerd over haar herinneringen aan die tijd. 

Het boek is te verkrijgen via de HKTH (Historische Kring Tolsteeg Hoograven) voor € 16. Een aanrader voor een ieder die geïnteresseerd is in historisch Hoograven.  

georgebootsmabevrijdingsboom.jpg

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten