Staking straatvegers verlengd (1 t/m 7 mei ) – Puinhoop in de stad

FeestelijkVuiljpg.jpg

BierblikjestroepUtr.jpg ’s Avonds na de vrijmarkten in de stad (30/4) kwamen de mensen van de gemeentereiniging weer in actie om de achtergelaten puinhopen van de feestvierende Oranjeklanten op te vegen.
Maar in de nacht van vrijdag op zaterdag begon de staking van de straatvegers. De dag na Koninginnedag lag de binnenstad van Utrecht er  smerig bij. Het ergste vuil op doorgaande wegen is vrijdagavond door de veegdienst van de gemeente verwijderd. Aan de grachten en in de zijstraten ligt het vuilnis flink opgestapeld. Ook in de wijde omgeving rond de binnenstad is de staking al in het weekend te merken aan overvolle afvalbakken en rotzooi dat er naast op de grond ligt. Men heeft wel beloofd om plekken schoon te vegen waar op 4 mei de doden van WO II officiëel worden herdacht
De Utrechtse straatvegers hadden al aangekondigd van 1 tot en met 5 mei het werk neer te leggen, maar inmiddels is besloten dat ze ook niet vegen op 6 en 7 mei. „Om de actie extra kracht bij te zetten”, aldus een woordvoerder van ambtenarenbond FNV-ABVA/KABO. Volgens hem is de bereidheid om te staken onder de ambtenaren groot. Ook de vuilnismannen van de gemeente Utrecht staken op 6 en 7 mei voor een betere cao. (Dus wordt er 6 & 7 mei niets opgehaald)
(Zie ook hier)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten