Herdenking van de slachtoffers van oorlog en geweld 4 mei

Dit jaar is het 65 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de nazi’s. Het herdenken van de slachtoffers van WO II (4 mei) en het vieren van de bevrijding (5 mei) is een jaarlijkse traditie. Ook in Hoograven.

Programma Dodenherdenking 4 mei:
18.00 uur: Bij de Bevrijdingsboom aan de Julianaweg wordt de vlag plechtig halfstok gehezen door leden van Scoutinggroep Hoograven. Vanaf 19.15 speelt  harmonieorkest KUDO ingetogen muziek
19.30-19.55 uur: Stille tocht vanaf het Marcuscentrum (Wijnesteinlaan 2) naar de Bevrijdingsboom. Iedereen is uitgenodigd om mee te lopen.
20.00 uur: Twee minuten stilte. U kan door het leggen van bloemen of kransen biij het monument uiting geven aan uw gevoelens.
Na afloop van de herdenking is er gelegenheid om na te praten, met koffie of thee, in het clubgebouw van Scouting Hoograven (Verlengde Hoogravenseweg 225)

Op 1, 2 ,4/5 mei herdenken de Vereniging Syphax, Buurtvadergroep Hoograven, Stichting Ofra, Stichting Dima en Stichting al Binaa de bijzondere rol van de Marokkanen gedurende de Tweede Wereldoorlog.
De samenwerkende organisaties hebben door o.a. lezingen, een documentaire, een theaterstuk en een excursie naar Kappele het aandeel van Marokkanen (de ‘Vergeten Bevrijders’) in de bevrijding van West-Europa in het algemeen en van Nederland in het bijzonder meer bekendheid gegeven. Tevens zullen in de eerste week van mei drie Marokkaanse oorlogsveteranen, die ook in Nederland hebben gevochten, hun verhaal vertellen bij diverse gelegenheden

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten