Lunetten: mishandeling politieagenten in hun vrije tijd

Politie-0900-8844-Meld-Misdaad-Anoniem.JPGMishandeling politieagenten
Onder het motto het moet niet nog gekker worden: twee politieagenten van de Politie Utrecht zijn zaterdag 24 april omstreeks 04.00 uur op de Hondsrug mishandeld door vier personen. De agenten fietsten in hun vrije tijd rond dat tijdstip over de Gaasterland en werd uit het niets belaagd door de vier. Daarbij werden ze getrapt en geslagen.
De agenten vochten terug en maakten zich bekend als politie. Uiteindelijk wisten zij één van de belagers, een 22-jarige Utrechter, te overmeesteren en aan te houden. Daarop gingen de anderen er vandoor, waarna de meldkamer werd ingelicht. De identiteit van twee belagers was hen bekend.
Deze verdachten, een 20-jarige en een 15-jarige Utrechter, werden even later door collega-politiemensen aangehouden in de woning van één van de twee. De drie zijn overgebracht naar het bureau. Naar de identiteit van de vierde verdachte wordt nog onderzoek gedaan. De agenten kwamen er vanaf met pijnlijke en blauwe plekken. (Zie ook: hier)

Beroving
En er was helaas nog meer ellende op de Hondsrug: Een 18-jartige Utrechter is zaterdagavond op de Hondsrug het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. De man stapte omstreeks 23.50 uur uit de trein op station Lunetten. Daar werd hij aangesproken door een man, die wilde weten hoe laat het was. Daarop liep het slachtoffer verder richting de Hondsrug. Aan het eind van het fietspaadje werd hij opnieuw aangesproken door de man. Toen hij opnieuw wilde verder lopen, werd hij bedreigd met een mes. De verdachte wilde zijn telefoon hebben. Door hard te gillen en weg te rennen wist het slachtoffer te ontkomen aan een beroving. De verdachte rende met drie anderen weg via een binnenpleintje in de richting van de Furkabaan. De verdachte is een lichtgetinte man van 20 – 23 jaar oud, circa 1.80 meter lang met een tenger postuur en zwart haar. Hij had een opvallend glad gezicht. Hij droeg een grijsblauw vest en een lichte spijkerbroek. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Utrecht Stad: 0900 – 88 44.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten