De Giro d’Utreg, pardon: Italia, komt naar u toe (door de ’t Goylaan)

RozeFietsen.jpgNee, dit is geen nieuwe fietsenstalling, noch een monument voor fietsende homo’s, maar, zoals 99,99 % van de Utrechters nu wel snapt: dit schitterende object (gefotografeerd door Ted van Arnhem) staat er ter ere van de 2e etappe van de (wieler)Ronde van Italië (Amsterdam-Utrecht) op 9 mei aanstaande.
De renners zullen dan in een vloek en en zucht, komende vanaf de Socrateslaan,  over de Zuiderbrug, door de ’t Goylaan razen, om langs dit roze kunstwerk de Waterlinieweg op te schieten.  (Zie ook hier.)

De popgroep Gasoline Brothers hebben ter gelegenheid van deze Giro-etappe het nummer ‘In our Town’ gemaakt . De vrij flauwe videoclip hiervan, met o.a. wielrenner Koos Moerenhout en schrijver Ronald Giphart, vindt u hier.  

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten