PlezierPortiers: 15 kinderen gaan Huize de Geerlaan-buurt opvrolijken

 

'Plezier-leidster' Laura SpringerPlezierPortiers in spé Huize de GeerlaanWoensdag 14  april is op de Huize de Geerlaan een nieuw project van start gegaan: de PlezierPortiers.

“De PlezierPortiers is een project van Stichting De Bakkerij in opdracht van Portaal en Wijkbureau Zuid waarbij 15 kinderen de komende 8 weken opgeleid zullen worden om de buurt leuker, mooier, schoner en gezelliger te maken. Vanuit de Speelgarage op de Huize de Geerlaan zullen zij activiteiten gaan organiseren voor jong en oud. Aan het einde van hun opleiding ontvangen zij een diploma en gaan ze officieel aan de slag!” Zo meldt ons Laura Springer, ‘bakker’ van De Bakkerij.

Laura is creatief agoog en wil niet van achter een bureau werken, “maar juist door de straat op te gaan met verrassende en creatieve projecten”. Ze wil graag de bewoners van Hoograven/Tolsteeg/Bokkenbuurt op de hoogte houden van de vorderingen van de PlezierPortiers. Haar credo is: ‘elkaar ontmoeten, leren kennen en begrijpen is het begin van een betere samenleving”.

(Zie ook: hier en klik voor leuke foto’s van 14 april hier.)

 

SpeelgarageHuizedeGeerlaan.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sociale acupunctuur:
De Bakkerij is een jonge professionele organisatie die creatieve en verfrissende projecten in stadswijken realiseert. Ze doen dat op eigen initiatief en in opdracht van partijen als corporaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. Men streeft naar doelgerichte interventies die de buurt vitaler maken en noemt dat: sociale wijkacupunctuur: kleinschalige acties die voor diverse partijen van belang zijn.

Idee achter de PlezierPortiers:
In veel buurten is er weinig te doen voor kinderen. Na schooltijd vervelen ze zich en hangen ze op straat. Sommigen bewoners ervaren dit als overlast. Terwijl de kinderen zelf het liefst actief bezig zijn en heel goed weten wat ze leuk vinden. Ondertussen blijken er vaak genoeg partijen in de wijk die, als je het hen vraagt, wel eens wat met de kinderen willen doen.
 

Aanpak:
De PlezierPortiers vormen een kinderraad die verantwoordelijk is voor het bewaken van het plezier in de wijk. Een groep kinderen van 9 t/m 13 jaar vertegenwoordigt hierin alle kinderen uit de buurt. Ieder half jaar wisselt de groep, die weer een nieuwe agenda opstelt voor de komende periode. Hierop staan uiteenlopende activiteiten. Want plezierig wonen en leven betekent voor iedereen iets anders. Bij de activiteiten werkt de raad samen met een kunstenaar en partijen uit de buurt. De activiteiten worden daardoor net weer anders, mooier of gekker dan normaal. Hopelijk wordt de raad een aanspreekpunt en een verbindende factor in de wijk. 
Het project is tevens bedoeld als bewustwording voor de kinderen: houd rekening met elkaar, iedereen wil de buurt graag als plezierig ervaren. Nadat De Bakkerij het project stevig op poten heeft gezet draagt men de begeleiding over aan partijen uit de wijk zelf. 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten