Utrechts college GL, PvdA en D66 gepresenteerd. Extra verkeersdruk op de ’t Goylaan?

marrymosjpg.jpgMirjamdeRijkGL.jpg

GroenLinks, PvdA en D66 vormen samen het nieuwe college van Utrecht. Vrijdag 16 april vanaf 10.30 uur hebben Marry Mos (GroenLinks), Rinda den Besten (PvdA) en Gerda Oskam (D66) het resultaat van de onderhandelingen van de afgelopen weken wereldkundig gemaakt.

De onderhandelaars hebben tevens de nieuwe wethouders voorgesteld. Dat zijn: Jeroen Kreijkamp (D66): onderwijs, bibliotheek, personeel; Victor Everhardt (D66): volksgezondheid, welzijn, Stationsgebied; Mirjam de Rijk (GroenLinks): milieu, duurzaamheid, financiën, economische zaken en openbare ruimte; Harrie Bosch (PvdA): ruimtelijke ordening, wonen, Leidsche Rijn; Frits Lintmeijer (GroenLinks): verkeer,  luchtkwaliteit, cultuur en Rinda den Besten (PvdA): sociale zaken, werkgelegenheid, sport,  jeugd. (Zie ook hier)

Tijdens de persconferentie blikte formateur Tof Thissen terug op het proces, de sfeer en het verloop van de onderhandelingen. Ook werd het nieuwe collegeprogramma gepresenteerd. 
Dat coalitieakkoord riep, te doen gebruikelijk, onmiddellijk kritiek op van de oppositie. Volgens VVD-fractievoorzitter Ingrid de Bondt (ex-wethouder, o.a. wijkwethouder van Utrecht Zuid) "hebben de coalitiepartijen wat uit te leggen aan Hoograven, waar door de extra knips en blokkades al het verkeer over ’t Goylaan zal gaan", aldus de site www.destadutrecht.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten