Acupunctuur tegenover de A.R.M.

Marjolein-acupuncturistPraktijkAls het goed gaat stimuleert en herstelt acupunctuur de doorstroming van energie in het lichaam. Het zetten van kleine naalden moeten blokkades in het lichaam opheffen. Als de energie weer stroomt, zouden mensen beter met met hun klachten kunnen omgaan en zich vitaler voelen. Acupunctuur geeft wellicht verlichting bij klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, stress en hooikoorts.
Marjolein Kranendijk (foto) is in september 2009 gestart met haar acupunctuurpraktijk ‘Acupunctuur bij Marjolein‘. Kranendijks praktijk (Verlengde Hoogravenseweg 18, tegenover stichting de A.R.M) is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00. (info@acupunctuurbijmarjolein.nl of bel: 06-19173050.)
Marjolein: "In 2002 ben ik Chinese geneeskunde gaan studeren. Ik wilde weten waarom zoveel mensen voor een geneeswijze als acupunctuur kozen. Ik was nieuwsgierig naar hoe het zetten van een aantal naaldjes onze gezondheid kan beïnvloeden. En wat is gezondheid dan?” In de Chinese geneeswijze gaat men er van uit dat alles met elkaar verbonden is…". 

Blok prikken

"…De mens bestaat uit lichaam en geest. Als de geest ziek is, komt dat ook tot uiting in het lichaam en lichamelijke ziekte beïnvloedt ons gemoed. Qi is de energie, die alles verbindt. Qi is wat ervoor zorgt dat we ademen, bewegen, denken kortom leven…"

De doctrine is dat

pijn bijvoorbeeld ontstaat, wanneer de  Qi geblokkeerd is. "Als we pijn hebben willen we er zo snel mogelijk vanaf, want pijn is frustrerend en belemmert ons. In onze gedachten zijn we daar veel mee bezig en onbewust blokkeren we dan", aldus acupuncturiste Marjolein. "Daarom is naast de behandeling ook het omgaan met je klachten belangrijk. Acupunctuur kan helpen door de Qi weer te laten stromen". (Zie ook: www.acupunctuurbijmarjolein.nl )

 
moxa (bijvoetskruid, wat het punt verwarmt) moxa (bijvoetskruid, wat het punt verwarmt)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten