Zuidbus: dagelijks vervoer en uitjes voor minder mobiele senioren

zuidbus 200.jpg
Voor minder mobiele bejaarden uit Utrecht Zuid (-lees: ouderen die gebruik maken van rollators en rolstoelen-) zijn er deze maand (april 2010) leuke uitjes naar de Betuwe (in bloei!), naar de bollen (velden) bij Lisse en Hillegom, naar een oude ambachten- en speelgoedmuseum in Ter Schuur, een ‘rondje Utrecht’ (langs Papendorp, Leidsche Rijn en Kasteel de Haar in Haarzuilens.) Helaas kan niemand meer mee, want de busjes van de Stichting Zuidbus zijn al eerder volgeboekt.
 
Hoofdtaak van de Zuidbus is dagelijks vervoer van ouderen uit onze buurten (-overigens soms ook van scholieren naar een sportveld-) naar bijvoorbeeld de dagbesteding en andere activiteiten zoals bingo of een eetgroep. De taxibusdienst rijdt al een jaar of twintig met nu twee bussen, tot begin 2009 onder de vlag van Portes. Daarna hebben de vrijwilligers, 13 chauffeurs -de oudste is zelf 80- en diverse andere medewerkers, de stichting opgericht. Deze stichting werd in 2009 financieel gesteund met een eenmalige bijdrage uit het gemeentelijke leefbaarheidsbudget (zie ook: hier) . Maar voor de continuïteit van de stichting en voor het onderhoud en het leasen van de twee bussen, een rode en een witte, is dat geen vetpot.
De Stichting Zuidbus kan altijd vrijwilligers gebruiken; zowel (reserve)chauffeurs als begeleiders of voor andere taken in de organisatie. Bel: 030-2886060, vragen naar Tamara Leguit of Jan Bloemkolk

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten