‘Spiegelbeeld’ met 55 jaar er tussen..

Uitzicht vanuit 'De Steenhouwer'

W.A Vultostraat in aanleg (1956); wijk Tolsteeg moet nog gebouwd worden..Plaatjes uit de wijk: Boven: recente foto (van Ted van Arnhem) vanuit het gloednieuwe appartementen-gebouw ‘De Steenhouwer‘ (Briljantlaan): vlnr: Smaragdplein, WA Vultostraat. Aquamarijnlaan, Julianaweg.

De zwart-witte foto (van het Utrechts Archief) is als het ware het spiegelbeeld van het bovenstaande tafereel; althans: 55 jaar eerder gekiekt vanuit de WA Vultostraat in aanleg. (Tot 1954 hoorde die straat, net als de rest van Hoograven nog bij de gemeente Jutphaas.) De wijk Tolsteeg (achtergrond rechts), met straten die namen van edelstenen kregen, zou vanaf 1956 gebouwd worden.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten