Geluid & luchtkwaliteit meten

Luchtkwaliteit.jpgIn verschillende bijeenkomsten met lokale en regionale groepen kwam de afgelopen tijd het onderwerp geluid en luchtkwaliteit meten ter sprake. Daarom is de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) nu op zoek naar mensen die dat in hun omgeving zouden willen doen.

In diverse wijken en buurten bestaat belangstelling voor het zelf meten van geluid en luchtkwaliteit. Dat kan met mobiele meters of door enquêteren. Met enquêtes ontstaat meer inzicht in de hinder en gezondheidsklachten. Inzicht in de huidige belasting moet leiden tot betere maatregelen als men aan de slag gaat met wegen. Veel Utrechters klagen nu al over last van verkeerslawaai en luchtvervuiling,  vooral in wijken als Hoograven, Lunetten, Tolsteeg, Voordorp, Rijnsweerd en Overvecht. Aanleiding zijn de studies naar uitbreiding van snelwegen rond Utrecht, maar het gaat om iedereen die overlast ervaart van verkeer. Het is belangrijk dat deze initiatieven van de grond komen. Daarom wil de NMU belangstellenden bij elkaar brengen. Door samen te werken  met andere wijken, is er breder inzicht te verkrijgen.

Wil je aan de slag met het meten van geluid in jouw wijk, of weet je dat andere mensen in je omgeving dat willen? Laat het weten aan Pepijn Binkhorst, beleidsmedewerker van de NMU (p.binkhorst@nmu.nl  of bel: 030-2567362)
Binnenkort wil de NMU een bijeenkomst organiseren (op een vrijdagochtend of middag) om mensen bij elkaar te brengen. Het is de bedoeling dat groepen, personen en wijkorganisaties zelf aan de slag gaan. De NMU ondersteunt dat.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten