Spetterende attractie door watergoten door de bomen

boomstammenwatergotenconstructie_1.jpgToen een onnozele leek voor het eerst hoorde over een plan om regenwater van het dak van de (konijnen-, cavia- en geiten)stal van Dierenweide Nieuw Rotsoord via een watergotenconstructie door de bomen (..) naar de waterspeelplaats te leiden, dacht die onnozele leek dat hij dat hij in het ootje werd genomen..

Boomstammenwatergotencontructie

Echter: zie daar (op Nieuw Rotsoord) en hier (op 2 foto’s): er hangt een  in de bomen! boomstammenwatergotenconstructie_2.jpgOnnozele leken staan paf en Nieuw Rotsoord is weldra wéér een spetterende attractie rijker!  De wonderbaarlijke constructie moet er in de zomer tevens voor zorgen dat de het waterniveau van de vijver op peil blijft. (Als het warm genoeg is kunnen kinderen ook weer naar de pomp lopen, om aldaar lekker te kliederen met water.)

meisjepompOlaf Galesloot (een van de) ontwerper(s) van de gotenconstructie vertelt: “Inderdaad hopen we met de gotenconstructie meer water in de vijver te krijgen, maar we gaan ook iets doen om op een hete dag (+30 graden) de kids een beetje te kunnen besproeien. En wie weet wat voor verrassingen er nog meer onder het uiteinde van de goot kunnen plaats vinden! Het ontwerp is nog niet geheel af, op de begane grond willen we het water een beetje mooi opvangen (bij veel zijwind 😉 in een immense Noord Mongoolse porceleinen Klankschaal (met hoofdletter). Door dat idee verkeren ingewijden nu al in hogere sferen!” 

Voormalige wasserij

De stal van Dierenweide Nieuw Rotsoord (hieronder op de 1e foto, uit 1977, rechts: naast de bomen, links van het gebouw met de schoorsteenpijp) was ooit onderdeel van de voormalige Wasserij Staatsen

De Villa Staatsen (op de 2e foto, uit 1975, in het midden met witte randen) staat anno 2010 ook nog overeind, met aan de (straat:) Rotsoordzijde, t.o.v. de Pastoefabriek een paneel met een historische beschrijving van het pand. Dat paneel is weer een onderdeel van een serie panelen die bij de Historische Wandelroute Rotsoord hoort. (Zie ook hier.)

WasserijStaatsen1977vanuitBriljantlaan.jpg WasserijStaatsen1975vanuitRotsoord.jpg

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten