Politie omsingelt groep vechtersbaasjes op de Helling en oogst neppistolen, ploertendoder en mes

wannabe a star.jpgtivolidehelling368.jpg

In de nacht van zaterdag op zondag 14/3 heeft de politie twaalf verdachten aangehouden op de Helling in verband met massaal handgemeen en verboden wapenbezit.
Omstreeks 02.40 uur kreeg de politie de melding van portiers van Tivoli de Helling, waar het dancefeest ‘Rauw New Stijl’ woedde,  dat een vechtpartij op straat gaande was en dat daarbij een vuurwapen gesignaleerd was. De politie snelde met meerdere eenheden en politiehonden naar het incident. Daar aangekomen werd een groep van 12 potentiële verdachten, pubers en opgewonden adolescenten, omsingeld om de knokpartij te smoren. Alle driftige kereltjes werden gefouilleerd maar aanvankelijk werd geen wapen gevonden. Op straat nabij de groep vonden agenten een (nep)vuurwapen, een ploertendoder en een mes. Later, bij doorzoeking van de auto’s van de groep, werd een tweede (nep)vuurwapen aangetoffen. Alle verdachten, in de leeftijd van 14 tot 21 jaar, werden vervolgens meegenomen naar het politiebureau.

Eerder, op zaterdagmiddag 13/3 had de politie een jongen aangehouden vanwege vernielingen aan een slooppand aan ’t Goylaan. Twee agenten zagen na een melding hoe twee jongens met stokken ruiten kapot sloegen. De jongens probeerden te ontvluchten door uit het pand te springen en in een auto te stappen. Een 14 jarig Utrechtertje werd meegenomen naar het politiebureau; de andere jongen ontsnapte.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten