Vondelbrug (weer) vijf dagen afgesloten vanwege schilderwerkzaamheden

vondelbrug.jpg

Voor het schilderen van de ballastkist in de basculekelder moet de Vondelbrug vanaf 15 tot en met 19 maart 2010 nog enkele dagen open staan. Zo is de ballastkist voor de schilders overal goed bereikbaar. Dan is de brug afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden zouden beginnen mits de weersomstandigheden het toelaten, zo meldde de gemeente in een ‘Wijkbericht’.

De Vondelbrug  was vanaf zaterdag 16 januari drie weken afgesloten voor alle verkeer. (Ook gold er een scheepvaartstremming.)  De brug kreeg een nieuw brugdek en een onderhoudsbeurt. De Vondelbrug is vijftig jaar oud.

De gemeente begon 13 januari met inspecties aan de Vondelbrug. Van woensdag 13 januari middernacht tot zaterdag 16 januari 18.00 uur was slechts één rijstrook per richting beschikbaar voor het verkeer. Van zaterdag 16 januari 18.00 uur tot en met vrijdag 5 februari was de brug,afgesloten voor al het rijdend verkeer. (De scheepvaartstremming ging al op woensdag 13 januari in en duurde tot vrijdag 12 februari.) Voor het verkeer plaatste de gemeente omleidingsborden. Actuele route-informatie staat ook op www.utrecht.nl/bereikbaar.

vondelbruginaanbouw.jpgDe elektrische installatie voor de bediening van de Vondelbrug werd gereviseerd. Ook kreegde brug een nieuw brugdek en een schilderbeurt. Het oude brugdek werd van de ballastkist (contragewicht) losgesneden waarna het nieuwe brugdek in delen werd geplaatst. De nieuwe brugdelen waren van tevoren in een fabriek vervaardigd en werden via het water aangevoerd. Voor deze werkzaamheden was een ontheffing op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) verleend. Dit betekende dat ook in de avond en nacht gewerkt mocht worden. Dit heeft zich echter beperkt tot geluidsarme werkzaamheden.
 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten