Treinverkeer richtingen Arnhem en Den Bosch verstoord door fik bij Bokkenbuurt

trein.jpg

Het treinverkeer heeft vrijdag 12/3  veel last gehad van een brand in een transformatorhuisje tussen twee sporen ter hoogte van het Houtense Pad naast de Bokkenbuurt. Het transformator-huisje verzorgt de stroom tussen Utrecht en Arnhem en Utrecht en Den Bosch. Daarom werd treinverkeer omgeleid via Rotterdam en Amersfoort, maar rond 17.00 uur kon er stroom van andere punten worden betrokken, waarna de treinenloop weer op gang kwam. 
Omdat door omleidingen treinen en wagons in heel Nederland verspreid waren, zou  het nog tot diep in de avond duren voordat treinen weer normaal reden.
De brand brak rond 13.10 uur uit in isolatiemateriaal van de bekabeling. Omdat er veel elektra in het huisje zit kon er niet zomaar geblust worden. De brand veroorzaakte veel rook, maar dat was na enkele uren vrijwel weg. Op een bericht van RTV Utrecht reageerden verslaggeefsters ter plekke: “Hallo, Ik en een vriendin kwamen uit school en zagen dat de weg was afgesloten, we gingen kijken omdat we nieuwsgierig waren en toen zagen we dat er brand was. We vroegen aan mensen wat er aan de hand was, de mensen zeiden dat het transformatorkast in de fik stond. Groetjes Joanne en Lois”.
(Zie ook: RTV Utrecht  en DNU)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten