Meld Hoogravense hufterigheid bij VVD’s Vliegende Brigades

 

ruitjekinkelen.jpggraffiti.jpgDe VVD Utrecht heeft de gemeente Utrecht onlangs een website (utrechtsehufters.nl) aangeboden waarop bewoners van Utrecht hufterig gedrag kunnen melden.
Hiermee zou de gemeente sneller kunnen signaleren, waar en wat voor schade in de openbare ruimte is aangericht, en dan ook liefst spoedig reageren. Daarmee wil de VVD helpen een schonere en daarmee veiligere omgeving te krijgen.Utrechters zouden zich steeds onveiliger voelen. Behalve meer toezichthouders en straatcoaches wil de VVD ook een schonere buurt.

Een schone buurt draagt bij aan een veiligere omgeving. Bovendien blijkt uit de Utrecht monitor dat graffiti en vandalisme tot de grootste ergernissen van de bevolking horen. VVD Veiligheidswoordvoerder Mark Dijk: “Een website waarop Utrechters foto’s van graffiti en vandalisme kunnen zetten, dwingt de gemeente snel te handelen. De VVD vergroot hiermee de betrokkenheid van de Utrechters bij de buurt, terwijl de gemeente effectiever deze hufterigheid kan bestrijden.” In haar verkiezingsprogramma pleit de VVD voor het opzetten van ‘Vliegende Brigades’ en  ‘Anti-Hufterigheidsteams’, die snel schade zouden moeten herstellen. 

Vooralsnog (6/3/2010) staat er op utrechtsehufters.nl nog geen hufterigheid uit Hoograven, Tolsteeg en Bokkenbuurt. Dus grijp uw kans rottigheid te melden! (NB: eerst zelf graffiti spuiten om dat daarna op de VVD-site melden, om zo beroemd te worden in de scene, is niet de bedoeling!) 

Overigens propageren àlle Utrechtse partijen actie tegen vandalisme, grafiti en andere hufterigheid en organiseert de gemeente regelmatig acties en campagnes ter bestrijding daarvan. Ondertussen heeft de toenmalige raadsmeerderheid (Pvda,VVD, CDA en CU) vorig jaar november ingestemd met bezuinigingen op o.a. onderhoud van de openbare ruimte (inclusief graffitiverwijdering.)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten