Na ruim halve eeuw: aftrap voor nieuwbouw aan het Ledig Erf

ledigerfnieuwbouw.jpgledigerfgoogle.jpg

Meer dan vijftig jaar geleden is de bebouwing aan het Ledig Erf*, hoek Gansstraat gesloopt. Hier stonden vroeger ooit Café de Gelderse Bloem en Garage Jan Jongerius met benzinepomp. Nu onlangs de bouwvergunning is verleend kunnen hier twee appartementengebouwen gerealiseerd worden, te bouwen door de Bon Groep BV uit Maarssen.

janjongeriusgeldersebloem1942.jpg40 woningen
Er komen ongeveer 40 woningen in. Misschien keert er ook horeca terug, want daar komt ook ruimte voor en/of andere bedrijvigheid. Wethouder Harrie Bosch (PvdA) gaf maandagmiddag 1 maart 2010 om 16.00 de symbolische aftrap voor de bouw. De site DNU had het over een ‘verkiezingsstunt ‘…

(waar ligt dat Erf precies?
*Iedere Utrechter weet waar het
Ledig Erf ligt. Hoewel? Dat is officieel nièt dat ‘plein’ waaraan heden ten dage drie caféterrassen liggen -daar heet het ‘Tolsteegbrug’ en ‘Tolsteegbarrière’-, maar het Ledig Erf is in feite slechts het vrij korte verbindingsstukje tussen Catharijnesingel en Tolsteegsingel, dat dus ruim een halve eeuw onbebouwd bleef… ) 

ledig erf.jpg

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten