Museum Catharijneconvent inspireerde leerlingen Da Costaschool

dc_birma_spoorlijn.jpgdc_broer_gevangenis.jpgdc_relikwie_oma_kleinkind_jessie.jpg

 

 

 

 

28 januari jongstleden was het ‘Da Costa Museum‘ in de Da Costa School Hoograven slechts amper twee uur geopend voor publiek. Dat terwijl het woord ‘museum’  toch meestal een statig gebouw aanduidt, een tempel der muzen, die een min of meer permanente expositie van kunst, cultureel erfgoed of wetenschap herbergt. Maar ja, we kunnen het ook het ‘Da Costa Museum-feest’ noemen; de drukbezochte afsluiting van het leuke project ‘Wie bewaart, heeft wat’, waaraan de hele basisschool aan de Duurstedelaan een aantal weken heel enthousiast heeft gewerkt. Bovendien zijn er de tientallen gemaakte foto’s nog: hier van leerkracht Belinda Dokter-van ’t Klooster.

Leerlingen van de bovenbouw lieten zich inspireren door bezoek aan het Museum Catharijneconvent, dat met eeuwenoude en hedendaagse kunst het heden en verleden van het christendom in Nederland toont. Dat klinkt saaier dan het is, want dit museum is hipper dan je misschien denkt. Want het Cathariijneconvent heeft leuke activiteiten en onderwijsprojecten voor kinderen. Zoals het lespakket: “Ik zou je het liefst in een doosje willen doen“: iets dierbaars (melktandje, mooie steen, foto of plaatje) bewaren op een speciale plek lijkt op heiligen- en reliekverering in de Middeleeuwen. Kinderen knutselen een mooi doosje (reliekkistje) voor hun waardevolle voorwerp en exposeren dat op hun school. Bij de bovenbouw van de Da Costa school leverde dat fraaie resultaten op. Zie de foto’s.

dc_drieluikjes_meisje.jpgdc_drieluikjes_meisjes2.jpgdc_drieluikjes_jochie.jpg

 

 

 

 

In het Museum Catharijneconvent vindt men ook een collectie ‘drieluiken’ of ‘triptieken‘, religieuze taferelen geschilderd op (drie) aan elkaar verbonden houten panelen, vooral toegepast als altaarstukken in kerken. Leerlingen van de Da Costaschool maakten drieluiken met geheel eigen thema’s van papier en karton.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten