Extra politiesurveillance o.a. in Hoograven en heterdaadjes

politie_04.jpgHét gemeenteraadsverkiezingencampagnetopic (-met dit woord kan men scrabble winnen-) bij uitstek is dezer dagen in heel Nederland ‘Veiligheid’, cq méér blauw op straat. Desalniettemin stonden ook na het het jongste weekend de Utrechtse plaatselijke media weer bol van criminele rottigheid.
Opvallend aan de politiepersberichten van zondag 28/2 waren er twee met vergelijkbare teksten: 1) "Tijdens een actie van de politie om het aantal woningbraken terug te dringen werd (26/2) extra gesurveilleerd in de wijk Hoograven" en 2) "Om de auto-inbraken in de omgeving van de Maliebaan terug te dringen waren agenten (26/2) aan het surveilleren". Deze (extra) surveillance-activiteiten leverden minimaal twee zogheten ‘heterdaadjes’ op:

Omstreeks 23.20 uur zagen agenten (vrijdag 26/2) dat twee personen op een schuurdak klommen en in een tuin van een huis aan de Huis te Vlietlaan sprongen. De agenten kwamen direct in actie en konden één van de twee verdachten, een 17-jarige Utrechter, aanhouden. Bij het huis was inmiddels de beveiliging van de schuifpui al vernield.  Op de Maliebaan waren agenten vrijdag rond middernacht snel ter plaatse om een bekende veelplegende autokraker na een alarm te pakken. Na fouillering bekende de dader weldra dat hij die avond nog enkele andere autoinbraken op zijn kerfstok had gezet.
Rest de vraag hoeveel capaciteit de Utrechtse politie heeft of zal krijgen om substantieel  ‘extra’ te surveilleren.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten