Kwijtschelding gemeente- en waterschapsbelastingen gemakkelijker?

burgerzakengembel.jpg

Bij veel mensen in Utrecht zijn vandaag (20/2) de aanslagen van zowel de gemeentebelastingen als die van het waterschap in de brievenbus, cq op de deurmat gevallen. Anders ontvangt u ze binnenkort. Zoals elk jaar is dat weer een vreugdevol moment, maar niet heus. Maar men schijnt de opbrengsten hiervan voor nuttige zaken aan te wenden, zoals vuilniswagens laten rijden, rioleringen opknappen en dijken onderhouden. Daarom betaalt iedereen zonder morren.
Tenzij u een minimum-inkomen heeft, want dan komt u in aanmerking voor kwijtschelding van beide belastingen. Toch weten sommige mensen niet dat zij recht hebben op kwijtschelding. Laat u adviseren door een deskundige!  Maar ook  de gemeente Utrecht en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden willen dit jaar hier wat aan doen:
 
Inwoners van de gemeenten Utrecht en De Bilt kunnen met ingang van dit jaar terecht bij één loket om kwijtschelding aan te vragen voor zowel waterschapsbelastingen als gemeentebelastingen. Naar verwachting zullen zo’n 3500 inwoners hiervan profiteren. De gemeenten Utrecht en De Bilt en De Stichtse Rijnlanden werken met ingang van 2010 samen op het gebied van kwijtscheldingen. Voor het waterschap en de gemeenten betekent het dat zij hetzelfde werk nog maar één keer hoeven uit te voeren. Voorheen werd een kwijtscheldingsverzoek zowel door het waterschap als door de gemeente beoordeeld. 

Momenteel krijgen zo’n 9000 inwoners van de gemeenten Utrecht en De Bilt automatisch kwijtschelding. Een bijkomend voordeel van de samenwerking is dat de gemeenten Utrecht en De Bilt en het waterschap intensiever dan voorheen gegevens uitwisselen. Hierdoor ontvangen naar verwachting zo’n duizend personen meer automatisch kwijtschelding. Deze mensen hoeven in de toekomst geen kwijtschelding meer aan te vragen. Op de aanslagbiljetten is meer informatie te vinden over kwijtschelding en de aanvraagprocedure.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten