Blaudzun: sportieve melancholieke muziek in Tivoli de Helling (21/2)

blaudzunmichael1973.jpgblaudzun.png(Inmiddels achterhaalde aankondiging:)
De gruizige gitaren-band Betty Serveert rond zangeres Carol van Dijk, ofwel ‘de Hollandse Velvet Underground’, die vanaf begin jaren 90 (internationaal) furore maakte, speelt op 19 maart 2010 in Tivoli de Helling. Betty Serveert is genoemd naar tennisspeelster Betty Stöve (1945)*, die in 1977 in de finale van Wimbledon stond.  Helaas is dit concert al geruime tijd uitverkocht..

Dit was allemaal inleiding om u op een heel ander concert te wijzen, namelijk de presentatie van de CD “Seadrift Sound Machine” door de Utrechtse singer/songwriter Johannes Sigmond alias Blaudzun op zondagmiddag 21 februari 15.30, à € 7,-, eveneens in Tivoli de Helling. De muziek van Blaudzun/Sigmond doet denken aan Radiohead, Arcade Fire en The Veils; zegt men. Oordeel zelve. Maar wat ons betreft verdient een artiest die een liedje schrijft met de titel “Quiet German Girls” krediet.
(Het concert heeft inmiddels plaats gevonden; een recensie is o.a. hier te vinden)

Maar wie is die blonde man op de foto hierboven? Dat is de Deense wielrenner Michael Blaudzun (1973), die nog een blauwe maandag in de Rabo-ploeg met o.a. Michael Boogerd fietste. De gecultiveerde mythe/hype wil dat wielerliefhebber Johannes Sigmond zijn artiestennaam Blaudzun ontleend heeft aan een ‘onbekende Deense wielrenner uit de jaren 60/70’. Dat moet dan Verner Blaudzun (1946)* zijn; de vader van Michael Blaudzun…(die dus sportief furore maakte in de tijd van Betty Stöve)

Seadrift Soundmachien

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten