Kinderen in Hoograven en Tolsteeg denken mee en debatteren over hun wijk

kinderdebat.jpg
Kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Utrechtse basisscholen bogen zich de afgelopen maanden over de vraag hoe hun wijk leuker, veiliger, groener of spannender kan worden. 
Basisschoolscholieren uit Hoograven/Tolsteeg deden dat ook. Zij doen ook mee aan de voorronde van wijk ‘Zuid’, waaronder ook Lunetten valt, op 3 maart, 13.30-15.30 uur in de Musketon (Hondsrug 19, Lunetten.)

wijkwinnaar
Voorronde? Ja, want tijdens de wijkvoorrondes van de Kinderraadsvergadering presenteren de kinderen zelf de beste plannen uit hun wijk, debatteren hierover en kiezen één plan als wijkwinnaar. Deze plannen gaan door naar de Kinderraadsvergadering op 7 april 2010.

 
€ 20.000rinda den besten web.jpg
Kinderen uit tien wijken strijden tijdens de stedelijke vergadering op 7 april om € 20.000, waarmee het winnende plan wordt uitgevoerd. Wethouder Rinda den Besten (Jeugd): “Wij vinden het belangrijk dat kinderen meedenken over hun wijk en buurt. Via de Kinderraadsvergadering leren ze hoe democratie werkt en dat ze invloed op hun eigen leefomgeving kunnen hebben. Er komen plannen uit voort voor avontuurlijke speelplekken, leuke buitenactiviteiten en veiliger oversteekplaatsen.”

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten