Stakingsoproep: dinsdag 9/2 wordt géén vuilnis opgehaald

vuilniszak.jpgkliko.jpg

In verband met een stakingsoproep door ABVA-KABO verwacht de gemeente Utrecht dat het ophalen van huisvuil en GFT-afval op dinsdag 9 februari beperkt of niet zal plaatsvinden. 
Het is vooraf onduidelijk hoeveel medewerkers van Stadswerken inderdaad gaan staken. Overigens gaat het om de wijken Kanaleneiland, Oog in Al en Utrecht Oost. In Hoograven/Tolsteeg/Bokkenbuurt wordt het huisvuil in principe op woensdag gewoon opgehaald.
De vuilnisambtenaren vragen met hun actie aandacht voor het cao-conflict tussen gemeenteambtenaren en werkgever Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De vakbonden willen een loonsverhoging van 1,5 procent, maar de VNG  houdt vooralsnog vast aan de nullijn. Eerder kondigden de vakbonden al aan stiptheidsacties te houden bij reinigingsdiensten. Maar in de gemeente Utrecht bleek bij de werknemers meer animo te zijn om het werk 24 uur plat te leggen.
“Het is natuurlijk heel vervelend dat nu ook de inwoners van Utrecht hinder ondervinden van de acties, maar de werkgevers dwingen ons hiertoe. Maandenlang overleg met redelijke argumenten heeft nergens toe geleid", aldus Ruud Kuin, bestuurder van ABVA-KABO FNV. 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten